La Federació Catalana de Drogodependències celebra 30 anys

Les 25 entitats que agrupa despleguen un ampli ventall de serveis, projectes i programes d'atenció orientades a drogodependents amb perfils diversos.

Content
Esquerra

El passat 19 de novembre, la Federació Catalana de Drogodependències va celebrar el seu 30è aniversari en el marc de la seva Jornada Anual que es va celebrar al Museu Marítim de Barcelona.

En la jornada es va voler reflexionar al voltant del model d’intervenció actual i hi van assistir nombroses representants del tercer sector social i d’administracions públiques. Davant la creixent tendència a donar respostes que medicalitzen en excés l'atenció a les persones amb addiccions i que ho fan des d’una mirada individualista, la FCD va voler reflexionar sobre la necessitat de (re)construir la dimensió social en l’abordatge integral de les drogodependències.

En el marc de la jornada es va voler aprofitar l’ocasió per commemorar els 30 anys de la FCD amb les protagonistes de la seva trajectòria i posar en valor els progressos col·lectius aconseguits, sobre les bases del treball en xarxa, la incidència política, la sensibilització i, sobretot, el compromís amb els drets de les persones amb problemes lligats a la drogodependència.

La Federació Catalana de Drogodependències treballa per detectar i donar resposta a les necessitats de les persones amb drogodependències i de les seves famílies i, alhora, incidir en les polítiques públiques del sector i sensibilitzar la població.

En l’acte dels 30 anys de la FCD hi van assistir, la vicepresidenta del Govern i consellera de benestar Social i família, Neus Munté, la segona tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz i la diputada delegada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos. El president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa també va assistir a l’acte.

Dreta
Temàtica