La Fundació Pere Tarrés demana prioritzar polítiques socials per atendre la salut mental i la pobresa infantil

L’entitat fa arribar al Govern i als partits polítics un decàleg de propostes per posar la infància en primer pla de les prioritats polítiques.

Content
Esquerra

Un any més, i aprofitant la celebració del Dia dels Drets dels Infants que va tenir lloc el passat 20 de novembre, la Fundació Pere Tarrés ha assenyalat que precisament els drets dels infants són sistemàticament vulnerats a la nostra societat. Milers d’infants a tot el món i també a Catalunya no poden gaudir encara de drets tan bàsics com la llibertat d’expressió, la igualtat d’oportunitats, l’educació, la pau, el dret a l’habitatge o el dret al joc i al lleure.
 
Enguany, després de les devastadores conseqüències de gairebé dos anys de pandèmia sobre les famílies més vulnerables, la Fundació vol posar una especial atenció sobre la necessitat d’atendre la pobresa infantil però també la salut mental i emocional dels infants. De fet, l’estudi “Promoció de la infància Fundació Pere Tarrés. Infància i Salut a Catalunya i Espanya” determina que la salut mental dels infants de classes més desafavorides és molt pitjor que la dels infants de classes econòmiques benestants.

Per aquest motiu, l’entitat fa arribar al Govern i als partits polítics representats al Parlament de Catalunya un decàleg de propostes per enfortir el sector social, que ha estat l’encarregat de parar el cop davant la crisi social generada per la pandèmia. Amb aquesta iniciativa es vol començar a solucionar la greu vulneració de drets que encara avui en dia pateixen milers de nens i nenes a casa nostra.

Podeu consultar les propostes en aquesta presentació interactiva.

Llegeix la nota de premsa sencera.

Dreta