La ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica entra al Parlament de Catalunya

S'han aconseguit 143.380 signatures que s'han portat al Parlament.

Content
Esquerra

La ILP habitatge arriba al tram decisiu i avui ha iniciat el tràmit parlamentari. En un temps record de quatre mesos no només s’han recollit les signatures necessàries per seguir amb el tràmit parlamentari, sinó s’han triplicat. El total de signatures recollides que s’han entregat avui al Parlament de Catalunya és de 143.380. A més, setanta municipis han aprovat mocions de suport als seus Ajuntaments -26 els quals governats per CiU- representant més de la meitat de la població catalana.

ILP habitatge: contra els desnonaments i la pobresa energètica és una iniciativa d’una organització de drets humans com l’Observatori DESC, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Catalunya (PAH) i de les entitats veïnals, socials i ecologistes de l’Aliança Contra la Pobresa Energètica que davant de l’alarmant creixement de desnonaments i de persones afectades per la pobresa energètica creiem que calen amb urgència canvis legislatius. La Taula del Tercer Sector ha participat a la ILP com a entitat adherida.

En la roda de premsa d’avui davant el Parlament de Catalunya, hi ha participat representants de les entitats del Grup promotor i d’algunes entitats adherides El president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez ha destacat que “”L’emergència social requereix compromís i valentia amb la ILP habitatge per garantir un país just”. Per la seva banda, el director general de la Taula del Tercer Sector, Toni Codina ha denunciat que “avui es produeixen 43 desnonaments diaris i cal prendre mesures urgents per frenar-ho”. Finalment, un portaveu del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya ha llançat el missatge que “nosaltres om testimonis diaris de la pobresa energètica que pateixen les llars, la ILP és urgent per frenar-la”.

Amb el suport de la societat civil, s’inicia avui la tramitació parlamentària de la ILP. Les entitats impulsores de la ILP tenen el compromís de tots els partits (excepte el PP) de que la ILP es tramitarà amb urgència extraordinària i que en tan sols un mes es podrà produir el debat a la totalitat i votació de la proposta de llei.

Perquè la ILP pugui ser aprovada, tan sols falten dos diputats de CiU o el PP, els dos únics partits que encara no hi donen suport.

Catalunya no només lidera el rànquing de la vergonya en desnonaments, en condemnes a deutes de per vida i talls de subministraments. És líder també, del rànquing d’habitatge buit, acumulant més de 450.000 pisos buits, molts dels quals en mans de la banca. En aquest sentit, la ILP és la única solució que permetrà revertir aquesta situació, aturant els desnonaments d’hipoteca i lloguer, i mobilitzant els habitatges buits que acumulen les entitats financeres al parc públic de lloguer social.

 

Dreta
Banner

Destacats