La Mesa unitària en defensa del sector social reclama una resposta al Govern

El manifest es va presentar fa 20 dies i s'havia demanat una reunió urgent per obrir una via de diàleg. 

Content
Esquerra
Vint dies després de la presentació pública del manifest de la Mesa unitària en defensa del sector social i d’atenció a les persones de Catalunya, els sindicats, els col·legis professionals i les organitzacions empresarials i del Tercer Sector que la conformen denuncien el silenci del Govern davant les demandes exposades.
 
Avui dia no s’ha rebut cap resposta formal a la sol·licitud de reunió urgent enviada al president de la Generalitat amb la voluntat d’obrir una via de diàleg efectiva que permeti avançar cap a unes polítiques públiques que assegurin la cobertura dels drets socials, la qualitat de l’atenció, la sostenibilitat dels serveis i la millora de les condicions laborals de les treballadores.
 
Els grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya han atès, en canvi, la petició formulada per la Mesa i està previst que demà se celebri una reunió conjunta amb tots els grups parlamentaris. La plataforma unitària els traslladarà la reclamació d’ubicar amb urgència les necessitats del sector social en l’agenda política del país i construir els consensos necessaris per tal que els pressupostos 2020 suposin ja un pas endavant en aquesta matèria.
 
Aquest dilluns 9 de desembre, les organitzacions membres de la Mesa unitària en defensa del sector social i d’atenció a les persones de Catalunya s'han reunit i han expressat el seu desconcert davant la inacció del Govern i valoren possibles accions a desenvolupar en els propers mesos.