La PAH registra al Congrés un projecte de llei d’habitatge regular el preu del lloguer

La iniciativa compta amb el suport públic de Podem, PDeCAT, ERC, Compromís i EH Bildu.

Content
Esquerra

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha registrat al congrés espanyol el projecte de llei d’habitatge de la PAH per acabar amb els desnonaments, els deutes hipotecaris impagables i la pobresa energètica i regular els preus del lloguer, a més de permetre reallotjar temporalment a famílies en emergència a pisos buits de la banca.

El text compta amb el suport públic dels grups d’Units Podem, PDeCAT, ERC, Compromís i EH Bildu. El portaveu de la llei d’habitatge de la PAH, Luis Sanmartín, ha recordat que el 2013 la plataforma va presentar una ILP hipotecària però el PP la va bloquejar i ha denunciat que ‘avui dia no només continuen els desnonaments sinó que l’emergència ha evolucionat i empitjorat’.

Actualment cada vuit minuts es produeix un desnonament a tot l’Estat, en els darrers anys els preus del lloguer han pujat un 30% i aquest hivern cinc milions de llars pateixen fred per no poder fer front a les factures de les subministradores d’energia. La PAH ha registrat aquest projecte de llei estatal que recull mesures per cancel·lar els deutes hipotecaris per sempre més, aturar tots els desnonaments, reallotjar famílies en pisos de la banca ‘injustificadament’ buits, garantir llum, aigua i gas a totes les famílies i regular els preus del lloguer ‘com es fa en altres països de la Unió Europea.

El text de llei conjumina, d’una banda, les demandes que provenen de les famílies afectades per l’emergència habitacional i, d’altra banda, recull les propostes que des dels grups parlamentaris s’han realitzat al text en un procés de negociació i integració que ha durat més de nou mesos. 

Dreta
Banner

Destacats