La Pere Tarrés posa en marxa un programa pilot de voluntariat telemàtic

L’entitat ha comptat amb més de 5.000 persones voluntàries durant el 2019.

Content
Esquerra
La Fundació Pere Tarrés ha engegat un programa pilot de voluntariat telemàtic. La importància del voluntariat a les entitats encara s’ha vist més reforçat amb l’arribada de la Covid-19 i el consegüent confinament. La seva contribució aporta gran valor, però les mesures de distanciament social i les restriccions sanitàries decretades per les autoritats competents han complicat molt la continuïtat de la seva aportació. Per poder donar continuïtat a les col·laboracions, sobretot acompanyant infants i adolescents a les tardes, el centre socioeducatiu Poblenou, que l'entitat té en aquest barri de Barcelona, ha posat en marxa aquest programa. Es tracta d’una primera experiència que permetrà avaluar si la resta de persones voluntàries del centre poden continuar amb la seva participació de forma online
 
D’aquesta manera, juntament amb l’equip d’educadors i educadores del centre, la persona voluntària ofereix un taller de papiroflèxia als infants a través de la pantalla. Són activitats coordinades i adaptades a la distància, que busquen reforçar els coneixements i aprenentatges dels nens i nenes. En aquest sentit, el taller de papiroflèxia millora la psicomotricitat fina, permet repassar conceptes matemàtics i de dibuix com les formes geomètriques i el dibuix (diagonal, vèrtex, rectes, perpendiculars, etc.), reforça la coordinació (mans i vista) i la visió espacial. 
 
De moment, la resposta dels infants ha estat molt positiva i tot apunta que aquestes noves dinàmiques permetran ampliar l’equip de voluntaris i voluntàries l’any que ve. Si l’experiència funciona, també s’implantarà en centre socioeducatiu que l’entitat té al Poble Sec de Barcelona. Durant el 2019, la Fundació Pere Tarrés ha comptat amb 5.372 persones voluntàries.
 
Dreta
Temàtica