La sentència del TSJC és inadmissible i deslegitima la Llei de Pobresa Energètica

El TSJC ha anul·lat la sanció de 500.000 € que va rebre Gas Natural per haver tallat el subministrament a la Rosa, la dona de 81 anys que va morir el 2016 a Reus per l’incendi causat per una espelma. 

Content
Esquerra

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya qualifica la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’inadmissible i la critica durament perquè considera que deslegitima la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, una normativa clau a l’hora de protegir el dret a l’energia de les persones en situació de vulnerabilitat a Catalunya. 

Per a la Taula, la sentència suposa un pas enrere en els avenços significatius que s’han fet en els últims anys per lluitar contra la pobresa energètica i demostra que el poder econòmic passa per davant de la garantia dels drets de la ciutadania, uns drets que són essencials i irrenunciables per tenir una vida digna.

La Taula del Tercer Sector recorda que la llei és molt clara i inequívoca i que Gas Natural no podia tallar-li el subministrament a la Rosa, la dona de Reus que va morir per l'incendi causat per un espelma, com està recollit a l’article 6 (art. 6 L 24/2015, de 29 de juliol). L'article obliga les empreses a aplicar el principi de precaució, és a dir, que abans de fer un tall de subministrament hagi de sol·licitar un informe als serveis socials municipals per determinar si la persona es troba en una situació de vulnerabilitat. A més, la Taula insta Gas Natural a sumar-se a l’acord per la pobresa energètica que Endesa va signar el passat 29 de març, un pacte que la regula i que condona el deute energètic a 35.000 famílies en situació de vulnerabilitat. “La protecció total dels drets energètics de la ciutadania només s’aconseguirà quan les empreses energètiques, totes i cadascuna d’aquestes, hagin signat aquest acord”.
 

Dreta
Temàtica
Banner

Destacats