La Taula confia que s'aprovin els pressupostos per fer possibles les mesures contra la pobresa aprovades

Content
Esquerra

La Taula d’entitats de Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa més de 3.000 entitats socials, confia que s'aprovin aviat uns nous pressupostos per fer possibles les mesures contra la pobresa aprovades avui al Ple sobre l’Emergència Social del parlament de Catalunya. El Tercer Sector Social espera que el futur debat de pressupostos permeti, fins i tot, anar més lluny i concretar algunes de les mesures aprovades en el Ple.

Les entitats socials celebren que l’augment de la pobresa i les desigualtats hagi tornat al centre de l’agenda parlamentària durant el Ple monogràfic i han vist amb bons ulls el to i la bona predisposició dels grups parlamentaris per intentar a arribar a acords, comparat amb el què va passar en l’anterior Ple del 2014. Les entitats socials també valoren positivament que, tal i com havia fet la Taula del Tercer sector prèviament, el diagnòstic de la situació d’emergència social hagi estat compartida pels grups parlamentaris per intentar apostar per polítiques transformadores i canvis estructurals en les polítiques socials i no conformar-se amb polítiques pal·liatives.

Malgrat tot, la Taula del Tercer Sector, lamenta que el Ple monogràfic celebrat aquesta  setmana al Parlament no hagi permès posar les bases per a assolir el màxim consens de la cambra per concretar, aprovar i implementar les polítiques socials necessàries que facin possible invertir la situació d’exclusió i pobresa.

En declaracions als mitjans de comunicació, Pepa Muñoz, secretària de la Junta Directiva de la Taula del Tercer Sector va alertar que "sense els pressupostos no es poden executar acords i tot pot quedar en paper mullat". "Almenys ara hi ha acords: esperem que el compromís es transformi en mesures tangibles i amb un finançament al darrera", va concloure.