La Taula del Tercer Sector impulsa una app per millorar l’atenció als usuaris d’habitatges socials

S’anomena Nonius, i és el projecte guanyador de la fase final del repte Habitatge Inclusiu realitzat per m4Social.

Content
Esquerra

S’anomena Nonius i és una app que millora la comunicació, l’acompanyament personal, la gestió dels recursos i la creació de comunitat per a les famílies i persones vulnerables que viuen en parcs d’habitatge social. Aquesta ha estat la guanyadora de la final del Repte d’Habitatge Inclusiu del programa ‘m4Social’ impulsat per la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

L’app guanyadora permetrà a les entitats socials que gestionen parcs d’habitatge social mantenir una relació més fluïda i àgil amb les famílies i persones allotjades als seus habitatges. L’app permet tenir un sistema de missatgeria, de recordatori de cites, d’intercanviar documentació, entre d’altres, entre l’entitat social i els usuaris dels habitatges. El guanyador ha rebut 3.000€ i un acompanyament de la Fundació Ship2b per al desenvolupament òptim del projecte. Actualment, ja es disposa d’una primera versió en fase de proves de les diverses apps que s’han presentat a la final del ‘Repte habitatge inclusiu’.

“La tecnologia és perquè guanyem com a societat i això és el que estem fent aquí”, va assegurar en Fèlix Casanellas, l’emprenedor que ha creat Nonius. Amb ell, tres semifinalistes han presentat també diferents solucions mòbils que pretenen donar suport a les entitat socials que gestionen parcs d’habitatge social. La classificació dels altres finalistes ha estat la següent:

    2n Premi: No Empty, una solució creada per Pau Yanez que utilitza la gamificació per promoure la captació i la rehabilitació d’habitatges socials.

    3r Premi: Care us, una app dedicada a vèncer la solitud, millorar la comunicació, el seguiment i la seguretat de les persones que resideixen en habitatges socials.

    4t Finalista: Collabora, una solució que impulsa la col·laboració entre els ciutadans, els comerços de proximitat i les entitats socials.

Jordi Pascual, vocal d’Innovació de la Taula del Tercer Sector ha afirmat que “l’objectiu d’aquest repte ha estat ser un punt de trobada entre entitats, professionals i emprenedors”. A més, ha destacat, “això no s’acaba aquí, cal seguir treballant amb els projectes perquè les entitats socials puguin atendre millor les persones utilitzant, al seu favor, la tecnologia mòbil”. Així ho ha reiterat Antoni Gutiérrez Rubí, d’Apps4Citizens, com a portaveu d’un jurat integrat també per Xavier Mauri (Fundació Hàbitat3), Olga Porro (Fundació Ship2B) i Esteban Redolfi (Fundació Mobile World Capital).

La final  culmina un procés treballat i de fons que ha requerit el esforç conjunt de les entitats socials  que treballen per l’habitatge inclusiu, per tal de definir les necessitats de les entitats, i dels emprenedors que han estat en diàleg amb elles per tal de poder donar una resposta tecnològica el més útil possible a les seves necessitats

Que és m4Social?

m4social és un projecte sense ànim de lucre que desenvolupa el valor social del mòbil per a persones i comunitats mitjançant la creació d’un punt de trobada que permet una comunicació fluïda entre entitats, desenvolupadors i inversors per tal d’impulsar projectes socials que facin servir la tecnologia mòbil.

m4Social és un projecte de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’Obra Social La Caixa, la Fundació Mobile Word Capital Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

 

Dreta
Temàtica
Banner

Destacats