La Taula demana que els propers pressupostos destinin més recursos als programes claus per combatre la pobresa

Munté i Trias han assistit a l’acte institucional del Dia Internacional contra la Pobresa.

Content
Esquerra

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha demanat aquesta tarda, en l’acte institucional del Dia Internacional contra la Pobresa, que els propers pressupostos de la Generalitat que el Govern té previst presentar el proper 29 d’octubre tinguin com a eix principal la lluita contra la pobresa i les desigualtats socials. En el seu discurs, la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras, ha demanat que els pressupostos de 2014 “reforcin programes claus contra la pobresa i per a la cohesió social com la Renda Mínima d’Inserció, els ajuts al lloguer i els programes d’habitatge social, les beques menjador, o les polítiques actives d’ocupació.” Segons Guiteras, “cal desenvolupar un nou model econòmic, amb lideratge del Govern però amb una àmplia participació d'experts i dels agents socials organitzats, a fi de promoure una economia social i solidària”.

Guiteras ha fet aquestes declaracions en l’Acte Institucional del Dia contra la pobresa que s’ha celebrat al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona i que han organitzat conjuntament la Taula del Tercer Sector i la Federació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament. L’acte s’ha celebrat sota el títol ‘La pobresa és evitable. Contra les desigualtats: justícia social”.  L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, han assistit i intervingut en l’acte.

La presidenta de la Taula del Tercer Sector també ha lamentat la tisorada social dels nous pressupostos de l’Estat, que preveuen una retallada del 36% en el pressupost de serveis socials, i del 47% en el de la dependència. Unes retallades que tindran un impacte directe en el pressupost social de les autonomies. També elimina completament els fons per a la integració dels immigrants que es transferien als ajuntaments.

Al matí, la Taula del Tercer Sector també ha aprticipat en els actes organitzats per la Plataforma 'Pobresa Zero a la porta principal de Correus. En l'acte s'ha enregat un sobre de dimensions gegants adreçat a tota la ciutadania amb el lema 'La Pobresa és evitable. Contra les desigualtats: justícia social'. Al migdia, els membre de la Plataforma han estat rebuts per la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert.