La Taula premiada per sensibilitzar sobre la donació de sang

Aquest reconeixement l'ha atorgat la Federació Catalana de Donants de Sang.

Content
Esquerra

La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, ha recollit de mans del president de la Generalitat, Quim Torra, un dels premis que la Federació Catalana de Donants de Sang atorga a les entitats socials que consciencien sobre la importància de donar sang. Cada any 70.000 persones reben una transfusió de sang a Catalunya: la meitat s’utilitza per tractaments de càncer o anèmies i un terç per a persones que han patit algun tipus d’accident.

A banda de la Taula, les persones i entitats homenatjades d'enguany han estat: Benjamí Aira, Joan Carles Bargalló, Mari Boqué, Juan José Carmona, Josefina Esteve, Sergio Galindo, Miquel Huertas, Miquel Jofre i Carme Puigcorbé, Joan Noguera, Adolfo Monllao, Josep Pagès, Agnès Vendrell, Josep Ramon Zapico, Francesc Andreu (Màgic Andreu), Les dones del dimecres, Escoles Fonlladosa, Llibreria Gigamesh, Legion 501 - Starwars, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Pere Puig (receptor de sang) i Atenea Carter (receptora de sang).

Aquest reconeixement serveix per reivindicar els donants voluntaris no remunerats que amb la seva tasca permeten salvar vides i per divulgar la necessitat de fer donacions regulars. En aquests moments, les reserves de sang dels grups Rh negatiu estan més baixes del que és habitual i s’estan esgotant les reserves del 0 negatiu. La Federació Catalana de Donants de Sang, entitat membre de la Taula, s’encarrega de recordar a  la ciutadania que les transfusions de sang i els seus productes salven milions de vides a l'any.

La sang i els productes sanguinis són elements essencials per al tractament apropiat de les dones amb hemorràgies associades a l'embaràs i al part, els nens que pateixen anèmia greu a causa del paludisme i la malnutrició o les víctimes d'un traumatisme, per posar tres exemples. Cada gota compta per salvar una vida.

Dreta
Temàtica
Banner

Destacats