La Taula reclama unes eleccions “segures” i “accessibles”

Content
Esquerra
En relació amb les eleccions al Parlament de Catalunya previstes inicialment per al pròxim 14 de febrer de 2021, la Taula del Tercer Sector expressa que:
 
- El Govern ha de garantir la seguretat de tota la ciutadania, però sobretot de les persones que pertanyen a col·lectius especialment vulnerables i que tenen un risc alt de contagi, tant a l’hora d’exercir el seu dret a vot com en el cas d’aquelles que hagin de ser membres d’una mesa electoral. 
 
La Taula es refereix a col·lectius com el de la gent gran, les persones amb discapacitat o les persones que tenen alguna malaltia i que, precisament, són grups prioritaris en el calendari de vacunacions. 
 
- Tenint en compte la situació sanitària, el Govern ha de desenvolupar les mesures que siguin adients perquè la ciutadania, sobretot la més vulnerable, pugui exercir el dret a vot sense posar en risc la seva salut. 
 
La Taula emplaça la Generalitat a aplicar mesures que facilitin el vot no presencial, tant per a persones vulnerables, com per a persones contagiades, contactes estrets, amb símptomes, etc. i que es minimitzi el temps d’exposició en els col·legis electorals en cas de la votació presencial, com la possibilitat d’establir diverses franges horàries, prioritat en l’entrada, cues o espais diferenciats, etc. que ajudin a reduir el risc de contagi. 
 
- El Govern ha de vetllar perquè aquestes eleccions siguin accessibles per a tothom
 
La Taula recorda que s’ha de garantir que els processos de votació, els materials de campanya, els debats polítics, els llocs web i totes les recomanacions i informacions sanitàries vinculades amb els comicis han de ser accessibles i de fàcil comprensió per a totes les persones, eliminant les barreres que puguin impedir o dificultar l’exercici d’aquest dret.
 
- El Govern ha de tenir cura perquè totes les persones disposin dels suports necessaris per exercir el seu dret a vot i participar plenament en la vida política en igualtat de condicions.
 
Les Administracions públiques han de garantir que totes les persones que vulguin votar comptin amb les eines, els suports i els recursos indispensables per poder-ho fer i, en aquest context d’excepcionalitat, encara s’han de reforçar més les accions d’acompanyament. 
 
Dreta
Temàtica
Adjunts