La Taula s'adhereix al manifest 'Pels drets i les llibertats'

Entitats de la societat civil rebutgen la sentència i fan una crida a aconseguir una solució política.

Content
Esquerra
La Taula del Tercer Sector s'ha adherit al manifest 'Pels drets i les llibertats' de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem pel procés i al qual han donat suport gairebé 200 entitats de la societat civil catalana, com PIMEC, CECOT, CCOO, UGT, CONFAVC, Col·legi de periodistes i educadors, Unió de Pagesos, Sos Racisme i Observatori DESC, entre moltes altres. 
 
DAVANT LA SENTÈNCIA DEL PROCÉS,
UNA CRIDA A LA LLIBERTAT COM A ESPAI DE CONSENS
 
Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a:
 
Oriol Junqueras per sedició i malversació, a 13 anys de presó 
Jordi Turull per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Raül Romeva per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Dolors Bassa per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Carme Forcadell per sedició, a 11 anys i 6 mesos de presó
Quim Forn per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
Josep Rull per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
Jordi Sànchez per sedició, a 9 anys de presó
Jordi Cuixart per sedició, a 9 anys de presó
Meritxell Borràs per desobediència, a 60.000 € de multa
Carles Mundó per desobediència, a 60.000 € de multa
Santi Vila per desobediència, a 60.000 € de multa
 
Les entitats socials sotasignades, representants de diferents sectors del nostre país i compromeses amb els valors de la pau i el diàleg com a principis indestriables de tota societat democràtica,
 
MANIFESTEM:
 
PRIMER:
Entenem que aquesta sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política, punt al qual mai no s’hauria d’haver arribat.
 
SEGON:
- Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític, i denunciem la injustícia a la qual s’enfronten totes les persones condemnades.
 
- Denunciem les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per a la qualitat democràtica de la nostra societat.
 
- Denunciem les greus conseqüències que la sentència té per a la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat.
 
TERCER:
- Treballarem per la llibertat dels condemnats des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya.
 
- Fem una crida als partits polítics i institucions públiques per trobar el camí de la política posant fi a la judicialització d’un conflicte polític.
 
- Fem una crida a la ciutadania a participar a les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats.
 
Et vols adherir al manifest? aquí
Dreta
Banner

Destacats