L'escoltisme català s'agruparà en una única organització

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Acció Escolta de Catalunya, i Escoltes Catalans han aprovat començar la creació d'una nova i única organització catalana d’escoltisme.

Content
Esquerra

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ho va ratificar el passat dia 8 i era la última entitat que faltava per aprovar el procés definitivament. La votació va obtenir un 63,41% dels vots a favor, en una assemblea extraordinària on es va votar la proposta per segon cop, per tal de corroborar la decisió ja votada al novembre. Les dues organitzacions escoltes restants, Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans, ja van aprovar la proposta a les seves assemblees ordinàries els passats 15 i 16 de novembre.

La proposta de full de ruta aprovada estableix un procés de treball que podria durar entre 3 i 6 anys, en el qual es contempla que els caps i responsables associatius participin en diferents espais per definir com hauria de ser aquesta nova associació única. Passat aquest temps, es formalitzaria la creació d’aquesta nova associació, que agruparia 14.500 infants i joves i 4.000 voluntaris i voluntàries en 200 agrupaments escoltes (caus) arreu del territori català.

La proposta aprovada estableix les bases sobre les quals es crearia aquesta nova associació única. En primer lloc, la nova entitat compartirà els elements fonamentals del moviment escolta i guia mundial. En segon lloc, enfocarà el treball de l’espiritualitat des d’una proposta oberta, acceptant la diversitat d’opcions per dur a terme aquest treball i respectant la llibertat individual i de cada agrupament. En tercer lloc, es comprometrà a treballar activament des de l'acció local i nacional per la construcció d’una societat catalana més justa, més diversa, més inclusiva i més cohesionada, que conegui i promogui la seva pròpia identitat.

Dreta
Temàtica