Marató Donants de sang 2.0 aconsegueix 7.000 noves donacions

Les reserves havien caigut durant les festes nadalenques.

Content
Esquerra

Des del 15 al 22 de gener, els principals hospitals de Catalunya van organitzar la Marató de Donats 2.0, una oportunitat per restablir les reserves de sang gràcies a les donacions del ciutadans. La campanya, que a més es va desplaçar amb unitats mòbils a la plaça Catalunya de Barcelona durant el primer dia de la Marató, té com la voluntat de reclamar la solidaritat de la ciutadania raó per la qual el lema d'enguany és "La sort de donar sang".

L'objectiu de la campanya, organitzada pel Banc de Teixits i Sang, era el d'aconseguir 7.000 donacions  extra  precisament en un moment en que les reserves han caigut per l'efecte de les festes nadalenques. Enguany s'impulsa l'argument que donar sang és una sort perquè efectivament, poder cedir part de la pròpia sang és necessàriament sinònim de salut, a més de ser també tota una sort que les persones que necessiten sang en puguin obtenir per cobrir les seves necessitats.

En aquest sentit, la donació fa possible que hi hagi sang per a operacions i tractaments, raó per la qual ha estat voluntat del Banc de Teixits i Sang de convertir en protagonistes de la Marató precisament aquells beneficiaris de la donació, sempre tenint en compte que es calcula que una de cada cinc persones pot necessitar sang en algun moment de la seva vida.

La sang provinent de les donacions de sang s’utilitza en un cinquanta per cent en tractaments de malalties com el càncer o l’anèmia, mentre que un altre quaranta per cent es fa servir en intervencions quirúrgiques com trasplantaments o accidents. La resta s'utilitza per a altres usos, entre els quals els relacionats amb l’obstetrícia i la ginecologia, com les hemorràgies postpart, i de fet, cada any unes 1.500 dones salven la vida gràcies a les transfusions que reben.

Dreta
Temàtica
Atenció a les persones