Neix LabDincat

Dincat i Granés Fundació impulsen un espai de recerca i coneixement del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya. 

Content
Esquerra

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, i Granés Fundació, entitat que treballa en l’àmbit de la discapacitat, els joves i la formació, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’impulsar el laboratori d’idees de referència (LabDincat) sobre la discapacitat intel·lectual a Catalunya. A través de l’acord, les dues entitats treballaran concretament en l’Observatori de la Discapacitat Intel·lectual a Catalunya i l’elaboració de l’informe anual sobre la situació de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, fent-ne un seguiment, estudi, anàlisi i prospectiva. L’informe anual inclourà l’anàlisi quantitativa i qualitativa sobre la realitat de les persones del col·lectiu i les seves famílies en les diverses etapes de la vida, així com elements transversals al voltant d’aspectes educatius, socials, de salut, laborals i de reconeixement de drets, entre d’altres. 

LabDincat es revela també com un instrument i suport indispensable alhora dissenyar propostes transformadores i innovadores en la línia de la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides. Propostes polítiques i socials que, en definitiva, millorin la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, i garanteixin el compliment dels seus drets en tots els àmbits i etapes de la vida. A més, el LabDincat també té com a objectiu la promoció de la recerca, la innovació i la transferència de coneixement en aquest camp.

LabDincat comptarà amb un Consell Assessor liderat pels professors Climent Giné i Toni Vilà i format per membres de les universitats catalanes i de centres de recerca; membres de la junta directiva de Dincat en representació de les entitats associades; un representant de Granés Fundació; i representants dels Consells de Persones i Famílies de Dincat.

Dreta
Banner

Destacats