Neix l''Espai Democràcia i Convivència' per a la defensa dels drets civils i polítics

Es convoca una gran amnifestació el diumenge 16 d'abril a les 11 hores a Barcelona.

Content
Esquerra
L'Espai Democràcia i Convivència, integrat per la Taula del Tercer Sector Social, i un centenar d'entitats i sindicats més, convoca una gran manifestació a Barcelona el 15 d'abril coincidint amb els 6 mesos de l'empresonament del president Jordi Cuixart i de Jordi Sànchez. La marxa arrencarà a les 11 del matí del passeig de Gràcia.
 
La primera acció anunciada per l'Espai Democràcia i Convivència és una gram manifestació a Barcelona el 15 d'abril a les 11 del matí per clamar per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. La cita coincidirà amb els 6 mesos d'empresonament a Soto del Real del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i el fins fa poc president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez.
 
L’Espai Democràcia i Convivència està format per diverses entitats i organitzacions, entre les quals i figura la Taula del Tercer Sector. També la conformen: l'Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Assemblea Nacional Catalana (ANC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC),  CCOO de Catalunya, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC), Lafede.cat-Organitzacions per a la justícia global, Òmnium Cultural, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Unió de Pagesos i UGT de Catalunya.
 
Durant la presentació d'aquest dimarts s'ha presentat el manifest fudacional de l'Espai Democràcia i Convicència.
 
Les entitats, sindicats i organitzacions de la societat catalana que conformen l'Espai Democràcia i Convivència, defensem i compartim els següents valors:
 
- Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidit el seu futur polític i la democràcia.
- Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques i la polarització social produïda en l'actual situació, del país.
- Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans, ciutadanes, i la cohesió social.
- Considerem qe els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva i, per això, demanem a totes les institucions catalanes, de l'estat i europees a cercal les formes i espais per diàleg i la negociació política.
- Fem una crida a la societat catalana a responsre d'una manera pacífica i ferma en defensa de les institucions, del respecte a la diversitat del país i dels drets fonamental, a favor del diàleg.
- En comprometem a respondre de manera coordinada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i a treballar per la convicencia, la cohesió social i el diàleg. Davant d'aquests fets no descartem cap forma pacífica de mobilització i resposta de país.
Dreta