"No es pot jugar amb els drets de les persones". Posicionament de la Taula sobre Endesa i el compliment de la llei 24/2015

La Taula rebutja l’amenaça d’Endesa i apel·la al Govern a exercir un lideratge fort per defensar el dret a l’energia.

Content
Esquerra
La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya rebutja l’amenaça de la companyia Endesa de tallar el subministrament elèctric a milers de famílies en situació de vulnerabilitat.
No es poden permetre les amenaces ni es pot jugar amb els drets de les famílies. El dret a l'energia està reconegut clarament a la llei 24/2015 i aquest és el nostre marc normatiu i cal que sigui respectat per a tothom i més encara quan Endesa ha tingut uns beneficis nets d’1.500 milions d’euros anuals (tant en el 2017 com en el 2018). La llei és molt clara i a cap família vulnerable se li pot tallar un subministrament que és bàsic per a tenir una vida digna” ha assegurat Martí Batllori, coordinador del grup de treball del dret a l'habitatge i a l'energia de la Taula del Tercer Sector. L'entitat està participant en les diverses reunions que estan organitzant les Administracions per donar resposta a aquesta situació.
 
La Taula valora positivament que s’hagi acordat una resposta conjunta i coordinada entre la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes, però insta el Govern a “exercir un lideratge fort i contundentper donar resposta a milers de llars en situació de vulnerabilitat energètica. En aquest sentit, la Taula reclama una “resposta de país” per a la pobresa energètica, un fenomen que no para de créixer a Catalunya.
 
Gairebé un 9% dels catalans i catalanes (8,8%) afirma que no pot mantenir casa seva a una temperatura adequada, segons l’última Enquesta de Condicions de Vida de l’IDESCAT, publicada aquest mes de juny a partir de dades de 2018. La pobresa energètica afecta especialment a les llars monoparentals, un 80% de les quals estan encapçalades per dones que totes soles es fan càrrec de la cura dels seus fills/es; a les llars amb ingressos baixos i a les que viuen de lloguer.
Dreta
Temàtica
Banner

Destacats