Només 1 de cada 5 persones amb discapacitat intel·lectual en actiu té feina

Segons recull el primer 'Informe de la situació de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya' amb l’objectiu de pal·liar el dèficit d’informació i dades que hi ha entorn el col·lectiu.

Content
Esquerra

Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya) i Granés Fundació han presentat l'Informe de la situació de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya', el primer estudi d'aquestes característiques sobre el col·lectiu que es publica al país. L'informe revela dades com que només 1 de cada 5 persones amb discapacitat intel·lectual en actiu té feina i que només el 9% de les persones que volen viure en un pis de forma independent ho aconsegueixen. Per a la federació de les entitats de la discapacitat intel·lectual, els resultats mostren que s’amaga una realitat que impedeix que aquestes persones puguin decidir sobre els seus projectes de vida i que puguin gaudir i exercir els seus drets de forma plena i en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania.

"La informació facilitada al llarg d’aquest informe posa de manifest de forma clara i objectiva, per una banda, la necessitat urgent d’avançar de manera decidida cap a l’impuls de polítiques transversals que responguin als criteris i principis de la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat. D’altra banda, evidencien la importància de construir un sistema de serveis socials fort i de qualitat que s’articuli com un veritable quart pilar de l’Estat del Benestar amb un finançament digne", afirma Carles Campuzano, director de Dincat.

L’informe, impulsat pel LabDincat (l’espai de recerca i coneixement del sector) recopila les principals dades disponibles actualment sobre les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID) a Catalunya. Per exemple, recull les seves principals demandes i incorpora reflexions i opinions d’experts i professionals. En concret, l’observatori analitza, entre altres, aspectes com l’atenció precoç, l’educació, el treball i l'ocupació, la salut, la vida independent i la inclusió a la comunitat, la participació en la vida política i pública, el nivell de vida i la protecció social, el reconeixement igualitari davant la llei i la participació en la vida cultural, el lleure i l’esport

L'objectiu d'aquesta recerca és pal·liar el dèficit d’informació i dades que hi ha entorn el col·lectiu, que ja suposa 1 de cada 100 persones al territori, i millorar la seva qualitat de vida.

Dreta
Banner

Destacats