Pere Tarrés proposa un pacte de país per a la promoció de la infància

Ho planteja als partits que concorren a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Content
Esquerra
Establir un pacte de país per a la promoció i l’acompanyament de la infància a Catalunya que integri de manera transversal tots els agents polítics, socials i econòmics. Aquest és l’objectiu del document que la Fundació Pere Tarrés ha fet arribar als diferents partits que concorren a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 14 de febrer. 
 
Es tracta d’un llistat de 10 propostes per mirar de posar la infància en primer pla de les prioritats polítiques, d’enfortir el sector social, que ha estat l’encarregat de parar el cop i de realitzar la primera atenció davant la crisi social generada per la pandèmia, i de començar a solucionar la greu vulneració de drets que encara avui en dia pateixen milers de nens i nenes a casa nostra.
 
1. Executar un pla eficaç i consensuat per a la reducció de la pobresa infantil que contempli mesures econòmiques, laborals, familiars i educatives.
 
2. Augmentar l’acompanyament socioeducatiu i les activitats extraescolars i de lleure, també durant les vacances i a l’estiu, i millorar la coordinació entre educació, salut, serveis socials i centres socioeducatius i centres d’esplai.
 
3. Educar per afavorir el creixement integral dels infants des d’una perspectiva comunitària i facilitant la relació entre l’educació formal i la no formal.
 
4. Implementar un pla de salut integral per a la infància que tingui com a objectius millorar la salut mental, la salut bucodental i l’oftalmològica, entre d’altres.
 
5. Garantir l’accés a l’escolarització en l’etapa de 0 a 2 anys.
 
6. Impulsar una llei del tercer sector social que doni reconeixement, estabilitat i escenaris clars de treball.
 
7. Garantir un finançament estable i suficient per a les entitats i serveis socials i reconèixer i dignificar els professionals de l’àmbit social.
 
8. Simplificar l’eficiència en el funcionament de l’administració catalana per atorgar més facilitats en els tràmits orientats als serveis a les persones i a les entitats no lucratives.
 
9. Enfortir el tercer sector social, aprofitant els fons europeus i els propis del país i millorar els equipaments, fent-los més sostenibles, més digitalitzats i de més qualitat.
 
10. Treballar per a la inserció sociolaboral dels col·lectius en risc, garantint-los ocupació i habitatge per ajudar-los a sortir de situacions de vulnerabilitat i assolir una vida digna.
 
 
Dreta
Temàtica