Preocupació per les incidències de la RGC que posen en risc l'accés al dret

La Taula creu que els tràmits són massa burocràtics i lents i dificulten que les persones puguin accedir-hi.

Content
Esquerra
La Taula del Tercer Sector Social es mostra preocupada per les incidències que s’estan detectant en l’aplicació de la Renda Garantida de Ciutadania perquè considera que posen en risc la garantia d’aquest dret a les persones susceptibles de ser-ne beneficiàries. La Taula creu que el procés per tramitar-la està sent massa burocràtic i lent, el que dificulta l’accés d’aquestes persones a la prestació, tot i trobar-se en una situació d’urgència i d’extrema vulnerabilitat social.
 
En aquest sentit, la Taula reclama al Govern més informació sobre les dificultats que implica la gestió i li demana que acceleri amb urgència el desplegament total de la prestació. 1 any i 8 mesos més tard de l’inici de l’ajut, encara no s’ha constituït formalment la Comissió de Govern, l’òrgan que avalua i fa el seguiment de l’aplicació i el funcionament de l’ajut, i el reglament, que permet el desplegament total, avança a poc a poc. 
 
La Taula del Tercer Sector insisteix que, perquè la RGC sigui una eina realment eficaç en la lluita contra la pobresa i l’exclusió, s’ha d’assegurar que aquest dret social arriba al màxim de persones susceptibles de ser-ne beneficiàries. Per això, les entitats socials demanen tenir un paper actiu en la seva implementació. Reclamen formar part de la planificació, gestió i acompanyament de la prestació i dels plans d’inserció laboral i inclusió per aconseguir que les persones visquin amb dignitat, i a més volen assessorar, informar i acompanyar les persones en els tràmits de la prestació.

 

Dreta
Temàtica