Garantia de rendes

L’impacte del tràmits administratius en l'accés a les prestacions socials. Una perspectiva conductual

El document recull els principals obstacles o problemàtiques que una persona es pot trobar en el camí de necessitar un ajut. Des de conèixer, a sol·licitar o rebre la prestació social. A més, l’anàlisi s’ha acompanyat d’una perspectiva conductual, utilitzant les lliçons de les ciències del comportament que ens permeten entendre com factors socials, psicològics i cognitius afecten a la presa de decisions de la ciutadania.

La Taula del Tercer Sector espera que l’acord definitiu sigui imminent perquè la millora de la implementació de l’ingrés mínim vital és urgent a causa de la greu crisi social

Recorda que aquest dret social, que garanteix uns ingressos mínims per cobrir necessitats bàsiques, és essencial per fer front a una crisi social sense precedents que ha abocat un milió de persones més a l’exclusió. Espera que la gestió de l’ingrés mínim vital des de Catalunya també sigui una oportunitat per millorar la renda garantida de ciutadania, augmentant la quantia i ampliant la cobertura de la prestació. 
 

La Taula al ministre Escrivá: "cal accelerar la correcta coordinació entre l’ingrés mínim vital i la renda garantida de ciutadania"

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha traslladat al Govern espanyol que la correcta coordinació entre l’ingrés mínim vital i la renda garantida de ciutadania és urgent i li demana que s’afanyi a arribar a un acord amb el govern català per signar el conveni que permeti que la Generalitat de Catalunya gestioni l’ingrés mínim vital, a banda de la renda garantida de ciutadania.

Renda Bàsica Universal: un full de ruta realista

ECAS organitza la jornada 'Renda Bàsica Universal: un full de ruta realista', amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona. L'objectiu és avançar en la definició de com podria ser una prestació com aquesta a casa nostra. Tindrà lloc el dia 20 de desembre a Caixaforum (Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. Barcelona) de 9 a 14h. 

PROGRAMA

9:00h Benvinguda institucional

1 de cada 5 europeus està en situació de pobresa o exclusió social

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i DIPLOCAT, en col·laboració amb la Facultat d'Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull i el CTESC (Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya) han organitzat un nou debat del cicle Europa Social que, en aquesta segona edició, s'ha centrat en la garantia d'ingressos mínims des d'una perspectiva europea

L’impacte de la Covid-19 en els diferents àmbits d'actuació del tercer sector social de Catalunya

L'informe de la Taula del Tercer Sector recopila informació de primera mà de l'impacte de la Covid-19 en diferents àmbits (pobresa i exclusió, habitatge, treball, salut mental, discapacitat, etc.) a partir de les dades d'entitats i federacions del conjunt del tercer sector social que durant els mesos de la pandèmia han estat a peu de carrer, amatents a les necessitats de la població en situació de vulnerabilitat.