Garantia de rendes

Els partits polítics no poden endarrerir més la implementació de la prova pilot de la renda bàsica universal

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya es mostra molt preocupada per les traves que s’estan posant en el desenvolupament de la prova pilot de la Renda Bàsica Universal. És per això que demana als partits polítics que no endarrereixin més la implementació d’aquesta prova pilot que, per a les entitats socials, és indispensable per aconseguir dades i evidències. 

9 de cada 10 famílies ateses per Càritas Barcelona obligada a reduir la despesa en alimentació

Més de 7.000 llars de Càritas Barcelona, 9 de cada 10 famílies a les quals atén, ha hagut de reduir les despeses en alimentació per manca d'ingressos. D’aquestes, el 43% no poden seguir una dieta adequada i un 65% han deixat de comprar productes frescos, segons un estudi de l'entitat que analitza les conseqüències de la inflació.

La Taula del Tercer Sector considera que l’increment del barem que dona accés a les prestacions és l’avenç social més important dels últims anys i insta els partits polítics a aprovar nous pressupostos per aplicar-lo

"Ara més que mai és imprescindible que els partits polítics es posin d’acord per aprovar uns nous pressupostos de la Generalitat perquè sinó aquesta mesura social no es podrà aplicar" remarca la Taula. A banda de l’increment, les entitats socials recorden al Govern que és primordial acordar un model de revisió per evitar una congelació com la de l’última dècada.

"L'increment del barem per a les prestacions és l'avenç social més important dels últims anys i instem els partits polítics a aprovar nous pressupostos per aplicar-lo"

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya celebra que el Govern s’hagi fet seva la demanda de les entitats socials d’incrementar el barem que dona accés a les prestacions, una reivindicació històrica del tercer sector social compartida per altres agents socials com sindicats, moviments socials, col·legis professionals i partits polítics. 

El impacto de los trámites administrativos en el acceso a las prestaciones sociales. Una perspectiva conductual.

El documento recoge los principales obstáculos o problemáticas que una persona puede encontrar en el camino para acceder a  una ayuda. Desde conocer, solicitar o recibir la prestación social. Además, el análisis se ha acompañado de una perspectiva conductual, utilizando las lecciones de las ciencias del comportamiento que nos permiten entender cómo factores sociales, psicológicos y cognitivos afectan a la toma de decisiones de la ciudadanía.

Consulta el programa del 17-0: Diagnòstic sobre l'actual crisi des de les entitats socials

Amb motiu del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa, la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya organitza la taula rodona 'Diagnòstic de l'actual crisi des de les entitats socials', que té lloc el pròxim dilluns 17 d'octubre a les 9:30h al Hub Social (Carrer Girona, 34, interior. Barcelona).

ECAS demana al Govern que marqui un canvi de rumb en les polítiques socials

ECAS (Entitats Catalanes d'Acció Social) assegura que les mesures anticrisi anunciades pel Govern al debat de política general al Parlament de Catalunya no poden ser l'única resposta i afegeix que el pla de xoc de 300 milions d'euros "potser pal·liarà parcialment els efectes de les successives crisis que acumulem d'ençà del daltabaix financer del 2008, però la política dels pedaços ja s'ha demostrat àmpliament insuficient i limitada davant la deriva insostenible cap a la precarització, la cronificació de la pobresa i e

La Taula del Tercer Sector reclama al Govern que actualitzi urgentment el barem que dona accés a les prestacions socials enmig d’un encariment del cost de la vida històric

La Taula proposa un increment de l’IRSC del 15,9%, dels 569€ als 659€ en 14 pagues, d’acord amb l’encariment del cost de la vida. A més, demana que, en cap cas, l’augment sigui menor que l’actualització de l’IPREM, que ha estat del 8,7%. A banda de l’actualització, la Taula també considera indispensable acordar el model de revisió per evitar una congelació com la de l’última dècada.