"Reclamem estabilitat política per afrontar una crisi social sense precedents"

La Taula recorda que els darrers governs no han superat pràcticament els dos anys de legislatura i que això té un impacte directe tant en les polítiques socials com en les persones.
 

Content
Esquerra

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya lamenta la nova situació d’inestabilitat política que es torna a obrir al Govern de la Generalitat de Catalunya, just en un moment en què es necessita una acció de Govern forta i decidida per fer front a una crisi social sense precedents, que està abocant més llars a la precarietat. 

La Taula recorda que els darrers governs no han superat pràcticament els dos anys de legislatura i que això té un impacte directe tant en les polítiques socials que han de pal·liar els efectes de les successives crisis que s’estan encadenant (pandèmia, guerra a Ucraïna, inflació i preus de l’energia desorbitats) com en les que han de revertir una pobresa, exclusió i desigualtats que s’han cronificat. La bossa de pobresa i exclusió afecta un 26% dels catalans i catalanes, un percentatge que es manté en màxims històrics.

"La manca d’estabilitat, fortalesa i cohesió dels governs dels últims anys està passant factura a les persones que es troben en una situació de vulnerabilitat en forma de polítiques socials que s’apliquen a batzegades i sense una perspectiva a llarg termini. Es necessita un lideratge polític ferm" apunta la Taula.

Es mostra molt preocupada per les conseqüències que pot tenir en mesures socials pendents i que són de màxima prioritat en aquest context d’emergència social com: el traspàs de la gestió de l’ingrés mínim vital; el desplegament del conveni que regula la pobresa energètica, del pla estratègic de serveis socials i del pla de millora per a la infància; l’aprovació i implementació de l’estratègia del sensellarisme; l’aprovació del Pla Territorial Sectorial d’Habitatge o la posada en marxa de l’Agència d’atenció integrada social i sanitària, a més de la resolució de vies de finançament com els fons Next Generation i les convocatòries de subvencions.