Salut Mental Catalunya rep el Premi Solidaritat 2023

El premi de l’Institut de Drets Humans de Catalunya destaca que és una organització de referència per a la defensa dels drets de les persones amb problemes de salut mental.

Content
Esquerra

La Federació Salut Mental Catalunya ha rebut la distinció del Premi Solidaritat 2023, concedit des de 1987 per l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC).

Conformada per 80 entitats de tot Catalunya, la Federació va néixer l’any 1996 amb l'objectiu de representar i donar suport a les persones amb problemes de salut mental i  les seves famílies. Actualment, exerceix un paper imprescindible per a garantir la seva qualitat de vida i la igualtat d'oportunitats, així com per a millorar la salut mental en la societat en el seu conjunt.

Segons Montse Tafalla, presidenta de l’IDHC, "Fer visible la vulneració contribueix a acabar amb l'estigma i els prejudicis cap a la salut mental. És una qüestió clau en l'actualitat, que s'ha d'abordar amb la perspectiva de drets que abandera la Federació Salut Mental Catalunya."


L’any passat, la Federació Salut Mental Catalunya va registrar més de 350 casos de vulneració de drets a casa nostra.  Les persones sovint s'enfronten a situacions de discriminació i veuen vulnerats els seus drets fonamentals, una realitat que l’entitat fa visible a través de campanyes de sensibilització i incidència perquè les polítiques públiques, legislatives i de prestació de serveis en aquest àmbit estiguin guiades per un enfocament de drets humans.

L’acte de lliurament del premi i la menció es celebrarà pròximament al Parlament de Catalunya.

Dreta
Temàtica
Banner

Destacats