Segon viatge d’entitats socials catalanes a Colòmbia

Amb el suport d’Acció, l’agència d’internacionalització del Govern, les onze entitats participants han explorat oportunitats i propostes per prestar serveis a Medellín.

Content
Esquerra

Una delegació d’onze entitats socials membres de la Taula del Tercer Sector van participar la última setmana de maig en la segona missió d’internacionalització a Colòmbia organitzada conjuntament amb Acció.

La missió va permetre conèixer la política pública d’inclusió social i els plans d’inversió de Medellín i la seva àrea metropolitana, detectar en primera persona les necessitats reals i les oportunitats d’actuació en els diferents àmbits de la inclusió social a Medellín i establir relacions institucionals amb agents públics i amb potencials socis privats per a desenvolupar projectes i serveis socials a Medellín.

Alhora, les entitats socials participants a la missió van poder donar continuïtat a les relacions amb institucions i socis potencials iniciades en la primera missió a Bogotà celebrada el desembre, amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament d’aliances estratègiques i l’establiment d’acords.

Les entitats que van formar part de la segona missió d’internacionalització del Tercer Sector Social a Colòmbia van ser: Fundació Ampans, ASPROSEAT, ABD, INSERCOOP SCCL, Fundació Intermedia, Intress, Fundació Plataforma Educativa, Fundació Ramón Noguera, Fundació Salud i Comunidad i Arrels.

Aquesta missió a Colòmbia s’emmarca en la primera estratègia específica per l’impuls de la internacionalització de les entitats del Tercer Sector Social que la Generalitat va presentar ara fa un any en col·laboració amb la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. Aquest pla, entre d’altres instruments de suport a la internacionalització, posa a l’abast de les organitzacions d’aquest sector la xarxa d’oficines exteriors del Govern català per tal que enforteixin les seves activitats empresarials com a mitjà per assolir els seus objectius socials. Aquest pla ha prioritzat dues línies de treball: ajudar les entitats a accedir a fons europeus, i donar suport a les entitats que volen internacionalitzar la seva activitat. Per a la Taula del Tercer Sector la internacionalització del coneixement, l’experiència i el propi model d’intervenció han esdevingut un repte per a moltes entitats socials.

Dreta