Torna la recollida física en un Gran Recapte de format mixt

La 14a edició del Gran Recapte se celebrarà del 25 de novembre al 6 de desembre. Els Bancs dels Aliments fan una crida per aconseguir 18.000 persones voluntàries, que es poden registrar al web www.granrecapte.com.

Content
Esquerra

El Banc dels Aliments ha presentat la 14a edició del Gran Recapte d’Aliments, que es durà terme entre el 25 de novembre i el 6 de desembre. La gran novetat d’enguany serà el retorn de la recollida física d’aliments amb presència de voluntariat als establiments, que estaran presents els dies 25 i 26 de novembre.

El Gran Recapte serà en format mixt i se simultaniejaran les donacions físiques amb les donacions monetàries. Cadascuna de les cadenes de distribució han estat qui han optat per un o altre format. Per als Bancs dels Aliments, aquesta és una campanya solidària cabdal per poder garantir una distribució regular i sostinguda en el temps de productes bàsics. Els 3,6 milions d’euros aconseguits durant la passada edició van permetre adquirir aliments com oli, llet i conserves, però també aliments d’alt valor nutritiu com peix, carn i ous.

Amb el retorn de la recollida física el voluntariat torna a ser clau. Per això, els quatre Bancs dels Aliments catalans tornen a fer una crida a la ciutadania perquè col·labori de nou i faci possible aquesta fita. El web www.granrecapte.com ja està operatiu i les persones interessades ja poden registrar-se com per desenvolupar tasques de voluntariat i coordinació. Per a aquesta edició es necessiten 18.000 persones. Per fer voluntariat del Gran Recapte cal registrar-se, de manera molt senzilla, al web www.granrecapte.com.

Actualment, els Bancs dels Aliments estan passant per un moment molt complicat a causa de l’actual context d’inflació. Des del passat mes d’abril s’ha reduït en un 12% la quantitat d’aliments distribuïts per persona i mes i des de l’inici d’aquest 2022 ha tornat a repuntar el nombre de persones ateses, que havia començat a davallar un cop passat el pitjor de la pandèmia. A més, el preu dels aliments s’ha incrementat, de mitjana, un 14,4%, però la pujada de determinats aliments com l’oli de llavors s’enfila fins a un 67% i la llet i els ous vora un 20% (INE). 

Per fer donacions:

  • Al web: www.granrecapte.com del 25 de novembre fins al 25 de desembre.
  • Als supermercats: els dies 25 i 26 de novembre es durà a terme la recollida física d’aliments amb presència de voluntariat en alguns punts de recollida.  Des del 25 de novembre fins al 6 de desembre es podran fer donacions monetàries a les línies de caixa.
  • Als mercats i comerços de proximitats: els mercats i el petit comerç d’arreu del territori se sumaran al Gran Recapte amb recollides d’aliments o amb una campanya de donacions que es vehicularan a través de l’app desenvolupada l’any passat o de l’adquisició de tiquets que es convertiran en aliments bàsics.
  • Bizum 33596
  • Als webs de les diferents cadenes de distribució d’aliments on es podran fer donacions quan els clients facin la compra online.
Dreta
Banner

Destacats