Última sessió del cicle de FEPA sobre joves extutelats

La jornada, que se celebra el 5 de juliol, abordarà els models educatius d'altres països.

Content
Esquerra

El Palau Macaya acollirà el pròxim 5 de juliol, a les 9.30 h, la sessió “Perspectiva i perspectives + 18. Una mirada internacional”, organitzada per la Federació d'Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA), entitat de la Taula. Diversos especialistes participaran en la cloenda del cicle d’activitats orientades a crear espais de trobada i discussió entre administracions públiques, entitats del tercer sector, entorn acadèmic, empreses privades, professionals de la intervenció i joves extutelats.

Segons diversos estudis i recerques, el nivell formatiu del jovent extutelat és lleugerament inferior al del conjunt de persones joves de la seva edat. Sovint el model educatiu no s'adapta a les necessitats específiques d'aquest perfil de joves i aquesta circumstància incrementa les dificultats que tenen a l'hora d'accedir al mercat laboral.

Durant tot el matí, les ponències abordaran els models de formació dual i les escoles de segona oportunitat d’Alemanya i França i, al seu torn, la perspectiva de l'Observatori Europeu de les Migracions per saber quins són els fluxos migratoris que s'estan produint els darrers temps i quines respostes estan donant els diferents països europeus.

La programació inclourà ponències de:

- Pepa Arqué, presidenta de FEPA.

- Gemma Pinyol, directora de migracions a Instrategies i investigadora associada del GRITIM-UPF.

- Neus Arnal, educadora i investigadora en migracions.

- Marco Azzarita, psicòleg clínic i educador.

- Jordi Sàlvia, sotsdirector de FEPA.

- Dieter Schulze, director de l'escola vocacional Werkstatt Berufskolleg Unna.

- Guillaume Thureau, director de l'Associació Espanyola d'Escoles de Segona Oportunitat.

- Paco Estellés, director general de Salesians Sant Jordi.

- Ana Villa, directora de FEPA.

 

Dreta
Temàtica
Banner

Destacats