Un còmic il·lustrat dona veu a la joventut extutelada 

FEPA ha impulsat aquesta iniciativa a partir d’un concurs literari. 

Content
Esquerra

Creus que amb 18 anys ja es tenen les eines i l'experiència suficient per tenir una vida completament autònoma? Això és el que han d’afrontar milers de joves cada any quan arriba el seu divuitè aniversari. La joventut extutelada es veu obligada a deixar els centres on resideixen i començar una nova etapa sense tenir el suport amb què fins a aquest moment comptaven. 

Des FEPA, la Federació d'Entitats amb Projectes i Pisos Assistits, van posar en marxa un concurs literari en el qual demanaven a qualsevol persona interessada que enviés un escrit sobre les dificultats a què s'enfronta la joventut extutelada per difondre la problemàtica i sensibilitzar sobre la mateixa. Es titulava ‘Somnis, realitat, identitat’ i se centrava en el pas que una persona sota tutela ha de donar quan arriba als 18 anys. 

El còmic, resultat d'aquest procés, va ser creat per la il·lustradora Cristina Bueno. És un còmic de poc més de 20 pàgines en què es veuen tres històries diferents, tres realitats que posen de manifest la situació que han de travessar molts i moltes joves. La primera història és una crida a entitats i professionals a cuidar bé a aquests i aquestes joves. El segon acaba amb un toc d'il·lusió i esperança mentre que el tercer emfatitza la importància de tenir persones a les quals poder explicar les nostres preocupacions.

Amb aquest còmic, FEPA vol sensibilitzar sobre aquesta realitat i animar la gent a informar-se amb dades verídiques, sortint de l'estigmatització amb la qual sovint es troben aquests nois i noies.
 

Dreta
Temàtica