UNICEF Catalunya impulsa una campanya de difusió dels drets dels infants

La iniciativa, desenvolupada conjuntament amb el Departament de Drets Socials, fa arribar el Joc del Memory dels Drets de l’Infant a més de 3.000 equipaments i entitats catalanes
 

Content
Esquerra

UNICEF Comitè Catalunya i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya han impulsat una campanya per promoure el coneixement dels drets dels infants recollits en la Convenció sobre els Drets de l’Infant entre nens, nenes, adolescents i professionals que hi treballen. Així, han distribuït durant l’estiu i fins a l’octubre la versió digital del Joc del Memory dels Drets de l’Infant d’UNICEF Comitè Catalunya entre prop de 3.000 equipaments i entitats de Catalunya.

Aquest joc és una versió adaptada per a infants i joves de la Convenció sobre els Drets de l’Infant amb un llenguatge entenedor per a aquest públic. Ofereix una interpretació lúdica i entenedora d’aquest text jurídic, i està disponible en català, espanyol i anglès, i en aplicació gratuïta per a Android.

Amb aquesta iniciativa es vol donar a conèixer i crear espais de defensa dels drets dels infants, tant amb els mateixos infants, adolescents i joves, com amb les i els professionals de les diferents disciplines que treballen amb aquest col·lectiu. En aquest sentit, s’ha fet arribar el joc, en format digital, a tots els recursos de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA): centres residencials, cases d’infants i centres d’acollida. També s’ha enviat als serveis i entitats vinculats a la Direcció General de Joventut i a l’Agència Catalana de Joventut: albergs de la Xanascat, esplais, punts d’informació juvenil, escoles de lleure, cases de colònies, entitats juvenils, associacions de famílies, entre d’altres.

Diversos equips professionals de centres de la DGAIA han valorat positivament l’experiència i asseguren que ha estat una eina útil per a la programació d’activitats i que també s’aprofitarà per emmarcar els projectes educatius concrets per treballar els drets i deures. Concretament han destacat que es tracta d’un recurs que permet treballar i reforçar els drets i deures que tenen nois i noies quan ingressen en un centre residencial i també per acompanyar diferents situacions viscudes o les que es poden anar trobant al llarg del seu projecte vital.

Dreta