Unicef crea una eina pionera que mesura la inversió en infància

La Generalitat adaptarà i aplicarà la metodologia que avalua els pressupostos destinats als infants.

Content
Esquerra
UNICEF ha creat una metodologia que permet mesurar què inverteixen les Administracions en polítiques d’infància que assegurin els drets dels nens i nenes. La Generalitat de Catalunya serà pionera en aplicar aquesta eina que el propi Govern adaptarà per avaluar els pressupostos des d’aquesta òptica de garantia dels drets dels infants.
 
Des de fa anys, UNICEF inclou l’anàlisi de les finances públiques en clau d’infància com a part de la seva acció social. L’eina, que pren com a referència altres experiències internacionals, identifica i quantifica els recursos que les Administracions destinen a la infància. A més, aquesta metodologia és el punt de partida per realitzar altres anàlisis com l’impacte d’aquests recursos, avaluar si les necessitats dels nens i nenes en situació de vulnerabilitat estan sent ateses o no i fer comparatives amb altres Administracions, tant de l’Estat com de la Unió Europea. 
 
El Govern ha col·laborat amb UNICEF aportant les dades del pressupost del 2017 per fer la prova pilot. Segons aquesta anàlisi, el Govern ha invertit 6.455€ l’any per a cada infant el 2017, el que suposa el 4,09% del PIB de Catalunya i 9 milions d’euros (un 27% del total de la despesa). Les xifres mostren que la inversió és “notablement superior” a la de l’Estat perquè són els territoris qui tenen més competències en infància, educació i sanitat. 
 
Dreta
Banner

Destacats