Pobresa i exclusió

La Taula del Tercer Sector qualifica d’inadmissible la sentència del TSJC i critica que deslegitimi la Llei de la Pobresa Energètica

Considera que la sentència és un pas enrere per als avenços significatius que s’han fet per lluitar contra la pobresa energètica i es demostra que el poder econòmic passa per davant de la garantia dels drets de la ciutadania, a més insta Gas Natural a sumar-se a l’acord per la pobresa energètica que Endesa va signar recentment.
 

La Taula del Tercer Sector avisa que la Covid-19 empeny a la irregularitat sobrevinguda i planteja mesures per a la protecció real de les persones migrades

A Catalunya, hi ha més d’un milió de persones migrades, de les quals s’estima que 100.000 estan en situació administrativa irregular. Facilitar l’accés al mercat laboral de les persones migrades amb plenes garanties, concedir l’autorització de treball als joves migrats sols sense referents familiars i garantir l’empadronament i l’atenció als serveis socials són algunes de les propostes que trasllada el dossier a les administracions.
 

Els Bancs dels Aliments ja han gestionat 1,4 milions de quilos

Els Bancs dels Aliments de Catalunya ja han gestionat més de 2.200.000€ que equivalen a 1.400.000 de quilos, durant els mesos de desembre i  gener, provinents de la campanya del Gran Recapte, per a l’adquisició d’aliments bàsics. Aliments que s’afegeixen a aquells que, normalment, aconsegueix per  poder respondre a la demanda de les 650 entitats socials que atenen en aquests moments més de 248 mil persones arreu del territori de Catalunya.

AGIPCAT

L’Agrupació d’Entitats Gitanes dels Països Catalans (AGIPCAT) és una entitat sense ànim de lucre formada per gitanos i especialistes en la cultura gitana. Compta amb una quinzena d’associacions gitanes de tot Catalunya i la Catalunya Nord. La finalitat de l’AGIPCAT és promoure, donar a conèixer i impulsar la difusió de la cultura dels gitanos catalans perquè sigui reconeguda; incorporar i fomentar la imatge de la dona gitana a través de cursos i activitats dirigides per les pròpies dones i potenciar-ne la investigació, entre altres. 

UNICEF Comitè Catalunya

UNICEF Catalunya treballa per millorar la vida dels infants dins i fora de les nostres fronteres i per garantir el compliment dels seus drets i la seva protecció sobretot en tres àmbits: salut (que tots els infants creixin sans per gaudir dels seus drets), educació (que tots els infants puguin estudiar per millorar el seu futur) i protecció (que cap infant pateixi cap tipus d'abús o explotació). Persones treballadores, voluntàries, associades i donants contribueixen des del Comitè català d'UNICEF al treball de l'organització a tot el món. 

Cooperatives d'Iniciativa Social - Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya és l'organització dedicada a la promoció, creació i consolidació de cooperatives de treball que, dia a dia, enforteixen l'economia i la societat catalana d'acord amb valors democràtics i de transformació social. La seva tasca consisteix a donar a conèixer el model cooperatiu i impulsar el creixement de les empreses que en formen part.

Associació Sant Joan de Déu Catalunya

L’Associació Sant Joan de Déu Catalunya és una entitat sense afany de lucre constituïda l’any 2019 i integrada per 11 entitats sanitàries, socials, docents i investigadores de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, a més de la mateixa entitat religiosa. Té per objectiu impulsar programes dirigits a col·lectius en situació de vulnerabilitat i/o risc d’exclusió social amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida. Les entitats integrants de l’associació són les encarregades de realitzar l’acció social, sanitària i sociosanitària que promovem des de Sant Joan de Déu.