PINCAT

A què s'ha destinat la inversió extraordinària en educació a Catalunya durant el curs 2020/2021?

Durant el curs escolar 2020/2021, a Catalunya es van invertir de forma extraordinària 501 milions d’euros per fer front a la Covid-19 en l’àmbit educatiu, un 7,2% més respecte del pressupost en educació del curs anterior a la pandèmia. Aquest percentatge se situa lleugerament per sota de la mitjana estatal, que és del 7,9%.

Plataforma d’Infància de Catalunya: “La inversió addicional en educació a Catalunya durant el curs 2020/2021 es va centrar a garantir la presencialitat segura”

El document analitza la inversió complementària que s’ha fet a Catalunya per garantir el dret a l’educació en el curs 2020/2021, marcat per la pandèmia. També es recullen dades d’una enquesta demoscòpica per conèixer la percepció de les famílies. 
 

PINCAT: "La infància no pot tornar a quedar a la cua de les polítiques socials"

La Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT) de la Taula del Tercer Sector Social demana al nou Govern de la Generalitat de Catalunya que la infància i l’adolescència no torni a quedar a la cua de les polítiques socials i reclama que aquest col·lectiu sigui una prioritat indiscutible en aquesta legislatura. “Està en joc hipotecar el futur de la nostra infància i adolescència i el de les pròximes generacions.

La PINCAT demana al nou Govern que la infància no torni a quedar a la cua de les polítiques socials

Les entitats socials que treballen per a la infància i l'adolescència proposa 10 mesures per garantir els seus drets i oportunitats. Defensa que s’ha de redoblar esforços per reduir la pobresa infantil a Catalunya, agreujada per la pandèmia, i garantir que els infants i adolescents en situació de vulnerabilitat tinguin les mateixes oportunitats que la resta de nens i nenes. També reclama un augment del pressupost perquè els recursos destinats fins ara són clarament insuficients.

La PINCAT, a la nova junta directiva de la Plataforma de Infancia España

Les organitzacions que formen part de la Plataforma de Infancia España, la xarxa estatal que agrupa 67 organitzacions que treballen per a la defensa dels drets dels infants, han escollit la nova junta directiva:
 
- Presidència: Carles López (CANAE)
- Vicepresidència: Macarena Céspedes (EDUCO)
- Secretaria general: Nadia Cecilia Garrido Andoni (Aldeas Infantiles)
- Tresoreria: Rafael Pérez (Diagrama) 
 
A les vocalies, hi ha l