PINCAT

La Fundació Bofill, la PINCat i Cavall Fort impulsen una campanya per incloure la lectura a les activitats de lleure d’estiu

La campanya ofereix una guia amb 11 estratègies lúdiques per promoure la lectura amb infants i joves, elaborada a partir de l’experiència d’organitzacions de la PINCat, i adreçada a monitors, monitores, professionals i entitats del lleure. També inclou la distribució de 3.000 exemplars del Cavall Fort i el Tatano a activitats d’estiu d’arreu del país i materials de sensibilització a 150 municipis catalans, a través de les seus d’Òmnium Cultural i dels albergs de la xarxa Xanascat.
 

La PINCat: "És un pas enrere en el reconeixement polític i institucional de la infància i els seus drets"

La Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCat) expressa la seva preocupació i disconformitat davant el recent canvi de denominació i funcions de la fins ara Secretaria d’Infància i Adolescència, que ha passat a anomenar-se Secretaria de Cicles de Vida i Ciutadania, segons el nou decret d’estructura de la Conselleria de Drets Socials i Inclusió que reforma l’organigra

La Plataforma d’Infància de Catalunya: "És un pas enrere en el reconeixement polític i institucional de la infància i els seus drets"

Les entitats d’infància no hi estan d’acord i alerten que es desdibuixa la importància de la infància i la responsabilitat pública específica de garantir els drets de nens, nenes i adolescents. 

La Plataforma subratlla la necessitat de visibilitzar i prioritzar la infància en un context en què la pobresa infantil no ha parat de créixer. Gairebé el 35% d’infants catalans viu en situació de pobresa i exclusió social.
 

La Plataforma d’Infància de Catalunya fa una crida a una acció política decidida i conjunta: “Els drets de la infància no poder ser una opció, han de ser una obligació”

La insuficient inversió en polítiques d’infància; l’alta taxa de pobresa infantil, la segregació escolar i l’abandonament escolar; l’escassetat de recursos per a la salut mental i les llistes d’espera i la falta d’accés universal al lleure educatiu són exemples de la vulneració dels drets de la infància. 

 

"El lleure educatiu pot ser agent de canvi positiu en la reducció de les desigualtats socials"

Catalunya arrossega grans reptes estructurals que posen en dubte la garantia dels drets socials: Una pobresa que té especialment impacte en la infància, l’accés a l’habitatge digne, la falta d’uns ingressos mínims, etc. Tot això combinat amb la inestabilitat política i un auge dels discursos i posicionaments de l’extrema dreta. Des de la vostra entitat, quina valoració feu del context actual i quins considereu que són els principals reptes que tenim des del tercer sector social?