Minories ètniques, migració i refugi

“El padró no pot ser un mecanisme d’exclusió social”

Entitats socials i representants d’administracions han demanat als ajuntaments catalans que compleixin l’obligació d’empadronar tothom qui viu en els seus municipis i han debatut sobre les conseqüències en la infància i l’adolescència per l’incompliment en la jornada ‘Dret a l’empadronament’, organitzada per la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i Adolescència (FEDAIA).

Organitzacions socials s’uneixen en la campanya #QueNoTenganyin per frenar els discursos d’odi

Confederacions i federacions d’entitats socials com la federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Lafede.cat - Organitzacions per a la Justícia Global, a més de la Fundació Ficat, han llançat la campanya de denúncia “#QueNoTenganyin” amb la finalitat de desmentir rumors i missatges d’

Creu Roja Catalunya: 150 anys d'acció humanitària

La Creu Roja a Catalunya ha commemorat els 150 anys d'acció humanitària a casa nostra. Ho ha fet en un esdeveniment al Gran Teatre del Liceu en el qual han assistit més de 2.000 persones entre voluntariat, persones sòcies, personal laboral i empreses. L'acte ha volgut retre homenatge a totes aquelles persones que han format part de l’organització en el segle i mig d’història a través del voluntariat o que li han donat suport mitjançant donacions particulars o públiques.

En marxa la campanya anual de la Pere Tarrés de beques d’estiu per a infants en situació vulnerable

La Fundació Pere Tarrés posa en marxa un any més ‘Cap infant sense colònies’, la campanya solidària de beques d’estiu per a infants en situació vulnerable. L’any passat, va batre un rècord en becar les activitats d’estiu de 5.249 infants. Aquest any, la crisi social i econòmica que s’arrossega de la pandèmia ha provocat que la situació de moltes de les famílies becades s’hagi agreujat, raó per la qual la fundació té previst incrementar les beques en un 10 % respecte la xifra anterior.

"La solidaritat s'ha de vehicular a través dels mecanismes habilitats per les administracions i les entitats expertes"

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya s’afegeix a la crida que estan fent les institucions perquè la ciutadania canalitzi la seva solidaritat a través dels circuits establerts per les administracions (Generalitat de Catalunya i ajuntaments).