Minories ètniques, migració i refugi

Creu Roja Catalunya: 150 anys d'acció humanitària

La Creu Roja a Catalunya ha commemorat els 150 anys d'acció humanitària a casa nostra. Ho ha fet en un esdeveniment al Gran Teatre del Liceu en el qual han assistit més de 2.000 persones entre voluntariat, persones sòcies, personal laboral i empreses. L'acte ha volgut retre homenatge a totes aquelles persones que han format part de l’organització en el segle i mig d’història a través del voluntariat o que li han donat suport mitjançant donacions particulars o públiques.

En marxa la campanya anual de la Pere Tarrés de beques d’estiu per a infants en situació vulnerable

La Fundació Pere Tarrés posa en marxa un any més ‘Cap infant sense colònies’, la campanya solidària de beques d’estiu per a infants en situació vulnerable. L’any passat, va batre un rècord en becar les activitats d’estiu de 5.249 infants. Aquest any, la crisi social i econòmica que s’arrossega de la pandèmia ha provocat que la situació de moltes de les famílies becades s’hagi agreujat, raó per la qual la fundació té previst incrementar les beques en un 10 % respecte la xifra anterior.

"La solidaritat s'ha de vehicular a través dels mecanismes habilitats per les administracions i les entitats expertes"

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya s’afegeix a la crida que estan fent les institucions perquè la ciutadania canalitzi la seva solidaritat a través dels circuits establerts per les administracions (Generalitat de Catalunya i ajuntaments).

La Taula del Tercer Sector demana a la ciutadania que canalitzi la seva solidaritat a través dels mecanismes habilitats per les administracions i les entitats expertes

Reclama al Govern de la Generalitat de Catalunya que, més enllà de l’acollida, apliqui mesures concretes que assegurin la seva plena inclusió i arrelament a la societat. També apel·la les administracions a desenvolupar polítiques que garanteixin els drets de totes les persones en situació administrativa irregular sigui per raó de refugi, asil o flux migratori.
 

Fòrum Social Pere Tarrés: 'Dues mirades a les migracions a cada banda de l'estret de Gibraltar'

La trobada comptarà amb la participació Gemma Pinyol, directora de Polítiques Migratòries i Diversitat a Instrategies, i d’Àlvar Sánchez SJ, director de la Delegació Diocesana de Migracions Nador, que faran una anàlisi crítica del tema.

Presentarà Joan Andreu Rocha-Scarpetta, degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL.

La Creu Roja envia ajut humanitari des de Catalunya per a més d'11.000 persones afectades pel conflicte d'Ucraïna

En coordinació amb la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja (FICR), la Creu Roja ha fet, des de Catalunya, un enviament d'ajuda humanitària amb destinació a Hongria, on la FICR hi té un magatzem regional des del qual distribueix l'ajut a la resta de països afectats per la crisi (Ucraïna, Polònia, Romania, Moldàvia, Rússia i Eslovàquia) en funció de les necessitats detectades.