La Taula condemna l'atac a una persona sense llar, el qualifica de menyspreable i assegura que és un exemple inequívoc d'aporofòbia

La Taula del Tercer Sector condemna i rebutja amb total rotunditat l'agressió a una persona sense llar del Gimnàs Social de Sant Pau. Qualifica l'atac de menyspreable i l’atribueix a un exemple inequívoc d’aporofòbia, un fenomen social que s’expressa a través del menyspreu, la fòbia, l’aversió, el rebuig o l’odi cap a persones en situació de pobresa i exclusió. 
 
“És un delicte clar d’odi contra una persona per la seva situació de pobresa i exclusió social i per la seva condició de sense llar”. En aquest sentit, la Taula recorda que, precisament, les persones sense llar són un col·lectiu especialment vulnerable davant aquest tipus de delicte, fruit dels estereotips, prejudicis i discriminacions que pateixen les persones en situació de pobresa o exclusió.

La Taula també reclama que, sobretot en aquest context de campanya electoral, és imprescindible evitar l’ús públic de discursos i llenguatge d’odi, així com la promoció i difusió i exigeix que l'aporofòbia sigui tipificada com a delicte d’odi al Codi Penal.

Tipus de document
Entradeta

La Taula reclama que s'eviti l’ús públic de discursos i llenguatge d’odi i exigeix que l'aporofòbia sigui tipificada com a delicte d’odi en el Codi Penal.
 

Tipus de publicació
Data del document