10a Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer

La FECEC organitza una nova edició del ‘Menja sa i mou-te’ per prevenir el càncer en temps de Covid-19.

Content
Esquerra

Amb el lema 'Menja sa i mou-te' la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) organitza la 10a edició de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer, de l’1 al 8 d’octubre. L’objectiu és sensibilitzar la població per adoptar estils de vida saludables d’acord amb les recomanacions del Codi Europeu contra el Càncer per prevenir la malaltia. La campanya posa l’èmfasi en tres aspectes (alimentació saludable, pes saludable i activitat física diària) i consisteix en diverses activitats presencials i online arreu de Catalunya.

La crisi sanitària generada per la Covid-19 ha posat de manifest la importància d’adoptar estils de vida saludables perquè les persones amb obesitat i amb problemes cardiovasculars han estat un dels col·lectius més castigats pel coronavirus. En aquest sentit, la FECEC considera que, ara més que mai, cal invertir en prevenció per disminuir les probabilitats de patir un càncer o altres malalties associades al sedentarisme i a una alimentació poc saludable.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) assenyala que entre un 30 i un 50% dels càncers es poden prevenir amb un seguit d’hàbits saludables. Els factors a evitar són el tabaquisme, la ingesta d’alcohol, el sedentarisme i una alimentació poc saludable. 
 

Dreta
Temàtica