19-M: Apunta't al Fòrum Social Metropolità

Representants d’ajuntaments, federacions de municipis i entitats del tercer sector social de la regió metropolitana reflexionaran i debatran sobre quines solucions metropolitanes cal donar a les desigualtats socials.

Content
Esquerra

Sota el títol ‘Col·laboració per l’acció social. Oportunitats, compromís i solucions metropolitanes’, aquest mes de març se celebrarà el Fòrum Social Metropolità que reunirà representants d’ajuntaments, federacions de municipis i entitats del tercer sector social de la regió metropolitana. Un any més, la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya hi participarà activament.

En aquest espai es buscarà un compromís ferm i explícit per part d'ajuntaments, federacions de municipis, entitats i sindicats, per a impulsar una major cooperació publico social, a través de la lectura i signatura d’un manifest. En aquest context, es promourà el desplegament de mesures que afavoreixin la contractació en qualitat i estabilitat en l'atenció social a les persones. El segon bloc de la trobada tindrà les desigualtats socials com a grans protagonistes, amb una taula d'anàlisi i un posterior treball en grups, en els quals s'abordarà la desigualtat en diversos àmbits, tot promovent el debat i la cerca de noves iniciatives i solucions. La pobresa infantil o els processos migratoris d'acollida seran alguns dels temes que es tractaran. Ja pots consultar el programa.

L'acte tindrà lloc el dimarts 19 de març a les 9h a les instal·lacions de La Salle Campus Barcelona-URL (C/ de Sant Joan de la Salle, 42. Barcelona).

Què és el Fòrum Social Metropolità?

Una iniciativa metropolitana promoguda per l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva i concebuda com un espai horitzontal obert a tots els ajuntaments i entitats socials amb activitat a la regió metropolitana.

Impulsat l'any 2021, el Fòrum Social Metropolità neix per a promoure, facilitar i donar suport a les interdependències entre ajuntaments i entitats socials per afrontar els reptes socials de la metròpolis. L'objectiu del Fòrum és identificar i fer front als reptes socials metropolitans desplegant una acció social, tant en l'àmbit intermunicipal com publico local - iniciativa social a l'interior de l'espai de la regió metropolitana.