1a Trobada presencial de Taules de Salut Mental postpandèmica

Més de 140 persones han compartit aquest espai de debat, intercanvi d'experiències i reptes sobre les necessitats de les Taules arreu del territori.

Content
Esquerra

Amb el lema 'Compartim experiències i reptes de futur', Salut Mental Catalunya (SMC) ha celebrat la 1ª Trobada de Taules de Salut Mental presencial des de la pandèmia. A la jornada s'han explicat els resultats de l'informe 2021 de les 39 Taules que hi ha arreu de Catalunya i que tenen, com a eix principal, el treball comunitari. El document fa un repàs del seu recorregut, dels agents implicats i del suport que reben de la federació SMC. 

La trobada també ha comptat amb diversos espais de reflexió com una conversa amb representants de les diverses Taules (Granollers, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa , Mataró i Urgell-Segarra) en la qual s'han exposat diverses experiències, iniciatives, propostes i reptes esdevinguts arreu del teixit comunitari al voltant de diverses qüestions com una propera jornada sobre les contencions, la situació postpandèmica o el treball de sensibilització de diverses taules que han creat un model a seguir per a la resta. En el torn obert de preguntes, l'habitatge ha estat una de les qüestions més rellevants.

A la jornada, també s'ha abordat la importància de les Taules de Salut Mental per al Pacte Nacional de Salut Mental de la Generalitat. La directora del Pacte Nacional de Salut Mental de la Generalitat de Catalunya,  Magda Casamitjana, ha explicat en què consisteix el Pacte i quin és el seu recorregut, alhora que ha convidat a les Taules a compartir les seves necessitats específiques per poder traslladar-les i posar fil a l’agulla. Entre d’altres reflexions i reivindicacions, ha destacat la importància de fer pedagogia sobre la necessitat de situar la salut mental com una prioritat transversal arreu del sistema.

Dreta