2a jornada del Fòrum Social Metropolità: per una millor contractació i col·laboració entre ajuntaments i entitats socials

Té lloc el pròxim dijous 23 de febrer al matí al Museu Picasso. 

Content
Esquerra

'Per una millor contractació i col·laboració econòmica i social entre els ajuntaments i les entitats socials: pràctiques d'èxit en les condicions actuals' és la segona jornada del Fòrum Social Metropolità, que tindrà lloc el proper dijous 23 de febrer de 9:30 a 12h al Museu Picasso. La finalitat és que representants dels consistoris i del tercer sector social de la regió metropolitana reflexionin i aportin les seves experiències pel que fa a les pràctiques de contractació i col·laboració econòmica i social.

Imprescindible inscripció prèvia

Programa

9h Recepció i cafè de benvinguda.

9:30h Benvinguda a càrrec de Sònia Fuertes Ledesma, comissionada d'Acció Social de l'Ajuntament de Barcelona.

9:40h Informació sobre el model compartit de relació entre els ajuntaments i el tercer sector social a la regió metropolitana de Barcelona a càrrec de Roger Civit Carbonell, director de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

9:50h Taula rodona 'Experiències reeixides de contractació i cooperació entre ajuntaments i tercer sector social'

Ajuntament d'El Prat de Llobregat: Arnau Garcia Conesa, cap de servei de l'Àrea d'Acció Social i Comunitària

ABD: Àngels Guiteras Mestres, gerent.

Ajuntament de Mataró: Maria Gil Amaya, cap de Serveis Socials.

Fundació El Maresme: Ariadna Manent González, directora adjunta.

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet: Mercè Rosa Gabardà, cap del Departament de Prestacions.

Fundació Germina: Mario Cuixart Cardús, director.

10:50h Debat amb el públic, moderat per Aurora Corral García, secretaria general de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i expresidenta del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local.

11:40h Propers passos a seguir a càrrec de Josep Torrico Catalan de la Fundació Marianao, cap de l'Escola de Noves Oportunitats.

11:50h Cloenda a càrrec de Fernando Díaz Alpuente de la Fundació Acollida i Esperança, director adjunt.

Què és el Fòrum Social Metropolità?

El Fòrum és una iniciativa promoguda per l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva. És un espai horitzontal obert a totes les entitats socials amb activitat a la regió metropolitana, la ciutat dels 5 milions d’habitants, i als ajuntaments que hi vulguin participar. El Fòrum vol identificar i fer front als reptes socials metropolitans desplegant una acció social tant en l’àmbit intermunicipal com público-local - iniciativa social a l’interior de l’espai de la regió metropolitana.

Actualment, els reptes als quals s’enfronten els municipis de la regió metropolitana, tot i tenir les seves peculiaritats, en general acostumen a transcendir el límit municipal. En aquest context és molt important la política en xarxa, no només entre ajuntaments o entre entitats socials sinó també multinivell, entre els òrgans de govern i la societat civil organitzada. És per aquest motiu que, enguany, la jornada se centra en un repte compartit: les pràctiques de contractació i col·laboració tant econòmica com social entre ajuntaments i entitats socials. Per fer-ho, s’ha format una taula rodona on es compartiran pràctiques d’èxit de diferents punts de la regió metropolitana, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i El Prat del Llobregat, de manera que es puguin generar sinergies, coneixement i bones pràctiques. Finalment, s’obrirà un espai obert de participació de manera que es pugui generar un espai horitzontal de participació lliure.

Què és l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva?

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva és l’actor que ofereix suport organitzatiu i metodològic entre les entitats del món local de la regió metropolitana de Barcelona. Després de més d’una dècada de treball compartit, l’Acord Ciutadà ja està format per més de 800 entitats socials, de les quals, 289 de les que hi participen regularment, i tenen seu a Barcelona, però també a altres municipis metropolitans. També formen part de l’Acord federacions de l’àmbit social, sindicats i governs intermunicipals. És en aquest context que ara l’Acord suma la iniciativa metropolitana del Fòrum Social Metropolità per així promoure, facilitar i donar suport a les interdependències entre entitats socials i ajuntaments per afrontar amb major èxit els reptes presents i futurs.