Arriba la tercera campanya 'Cap Llar Sense Aliments'

Els Bancs d’Aliments reparteixen un 10 % menys de menjar a causa d’una reducció en els donatius, però preveuen un augment del 20 % en la demanda.

Content
Esquerra

La inflació i el conflicte a Ucraïna agreugen encara més l’emergència social que fins ara hem viscut amb la pandèmia. Els Bancs d’Aliments cada cop reben menys donatius i excedents, de manera que han hagut de reduir en més d’un 10 % la quantitat d’aliments que distribueixen. En canvi, però, preveuen un repunt del 20 % en la demanda d’ajuda al 2022. Per aquest motiu, el Banc dels Aliments, juntament amb la Fundació ‘la Caixa’ i Caixabank, organitza la campanya solidària ‘Cap Llar Sense Aliments’ per afrontar la situació socioeconòmica i ajudar a moltes persones en situació de vulnerabilitat.

Els Bancs d’Aliments treballen a nivell local. La seva tasca consisteix a distribuir aliments a aquells veïns del barri que ho necessiten, tot gràcies als donatius de la població que hi col·labora. A Catalunya, hi ha 236.500 persones que recorren a aquesta ajuda, i els perfils són molt variats. Entre els anys 2020 i 2021, es van recaptar més de 1,1 milions d’euros al territori català, que van permetre repartir 1.200 tones d’aliments bàsics.

Totes aquelles persones que vulguin participar en la iniciativa ja ho poden fer mitjançant donacions a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank, a través de CaixaBank NOW i per mitjà del portal www.caixabank.es. També es poden fer donatius mitjançant Bizum a la causa 38014. La suma es distribuirà entre els 54 Bancs d’Aliments de la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments.

Dreta