Augmenta un 30% la demanda als Bancs dels Aliments

Comença la segona edició de la campanya ‘Cap llar sense aliments’.

Content
Esquerra

Un any després de l’inici de la pandèmia, la demanda d’ajuda alimentària persisteix. Els bancs d’aliments de Catalunya han registrat un increment de la demanda d’un 30 % l’últim any. Per frenar aquest augment, la Fundació "la Caixa" i CaixaBank junt amb la Federació Catalana dels Bancs dels Aliments impulsen la segona edició de la campanya solidària “Cap llar sense aliments. A l’anterior edició, aquesta iniciativa va recaptar 700.000 € a Catalunya i 785 tones d’aliments perquè els bancs poguessin ajudar famílies en situació de vulnerabilitat.

En aquests moments, els bancs d’aliments de Catalunya atenen 256.000 persones a través de 636 entitats, 60.000 persones més que abans de la pandèmia. A més, adverteixen que aquesta situació es podria agreujar, si no millora l’economia, quan acabin les mesures excepcionals de protecció social, com els ERTO. La crisi de la Covid-19 ha ampliat el perfil de les persones que recorren als bancs d’aliments. No es tracta només de persones en situació de pobresa severa sinó també de famílies amb rendes mitjanes o baixes i de parelles joves que han perdut la feina. Un 30 % de les persones que han sol·licitat ajuda durant el primer any de pandèmia no n’havien necessitat mai fins ara.

Les donacions es poden fer a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank, CaixaBank NOW (tant a l’app com al web) i a través també del portal corporatiu de CaixaBank per a aquelles persones que no siguin clientes de l’entitat. Una altra opció de col·laboració és a través de Bizum, enviant el donatiu al número 38014. Tota la informació de la campanya i de les diferents formes de col·laboració es poden trobar al web www.capllarsensealiments.org.

Dreta