Barcelona Activa celebra els seus 30 anys

Ha ajudat a crear 22.300 empreses i ha atès 607.000 persones.

Content
Esquerra

Barcelona Activa es va posar en marxa fa 30 anys, com a resposta a la crisi econòmica i al creixement de l'atur, que era del 20 %. L'objectiu era impulsar l'activitat econòmica a la ciutat i promocionar l'emprenedoria com a via d'ocupació. És una agència municipal que es va instal·lar a les Glòries i durant aquestes tres dècades s'ha consolidat com a model d'incubació d'empreses. De fet,. La Taula del Tercer va participar en l’acte en el qual es va celebrar l’aniversari.

Va ser el primer viver d'empreses de l'Estat i actualment és un referent local i internacional com a model d'incubació. La prova és que el 80 % d'empreses continuen en marxa el quart any de vida, mentre que a la resta de l'Estat només dues de cada 10 iniciatives empresarials emergents sobreviuen. Amb els anys ha ampliat els serveis per adaptar-se a les necessitats dels ciutadans.

Des de la seva creació, Barcelona Activa ha ajudat a tirar endavant 22.300 empreses, això que significa que cada dia laboral s'han posat en marxa una mitjana de tres empreses a Barcelona.  A més, ha ampliat la xarxa d'equipaments a la ciutat, de manera que ja té 11 espais i una cinquantena de punts d'atenció i assessorament, repartits pels 10 districtes. En els últims vuit anys, els emprenedors i empreses que han rebut suport de l'agència municipal, han aixecat prop de 183 milions d'euros de finançament per arrencar nous projectes.

Dreta
Temàtica