BCN contracta persones amb discapacitat per detectar ‘punts negres’ de la ciutat

Permetrà fer un diagnòstic de l’accessibilitat de la ciutat.

Content
Esquerra

Una quarantena de persones recorren la ciutat de Barcelona fixant-se en el terreny però també en els equipaments i serveis públics i privats per detectar les barreres amb què es troben. Estan contractats per l'Ajuntament, que pretén no només fer una diagnosi dels punts negres per a la gent amb discapacitat, sinó també posar-hi remei. És la segona fase d'un pla que pretén culminar amb una ordenança d'accessibilitat que calculi les inversions necessàries per resoldre les mancances detectades.

Les persones amb discapacitat són les que més fàcilment detecten les traves en accessibilitat i fins i tot, en alguns casos, són les que poden aportar millors solucions. Sota aquesta premissa, l'Ajuntament compta ara amb 38 persones, entre elles sis coordinadors, per fer un diagnòstic de l'estat de la ciutat. Es fixaran en més de 150 centres de serveis socials, en les universitats, 40 mercats municipals, 51 centres cívics, 85 zones esportives, 26 centres esportius, 46 biblioteques i 150 cinemes, entre d'altres. En la primera fase del pla es va pentinar l'espai públic de tres barris, més de 2.500 parades i estacions de diferents transports públics, 52.000 comerços i 317 hotels, entre d'altres.

Segons ha explicat aquest dimecres la tinent d'alcalde de Serveis Socials, Laia Ortiz, la idea és crear una ordenança de l'accessibilitat per, una vegada detectades les irregularitats, calcular-ne la inversió necessària per resoldre-les. Barcelona té un 8 % de ciutadans amb alguna discapacitat, 130.000 persones, però recorden que qualsevol que pateixi un accident i s'hagi de desplaçar amb crosses o cadira de rodes, o bé qui arrossegui un cotxet, es beneficiarà de les millores que se'n derivin.

Des del consistori denuncien que tot i que està aprovada, la llei catalana d'Accessibilitat encara no està desplegada perquè no s'ha redactat el codi de la llei. El govern municipal explica que Barcelona s'avança i espera servir de guia perquè la Generalitat desenvolupi el codi i es pugui aplicar a altres municipis.

Dreta
Temàtica