Càritas, Sant Joan de Déu i altres agents posen en marxa el projecte VESTA pel sensellarisme femení

És una iniciativa conjunta de diferents entitats públiques i del tercer sector social per acompanyar dones amb infants a càrrec i en situació de sensellarisme al Besòs.

Content
Esquerra

Les entitats del tercer sector CàritasSant Joan de Déu, Formació i Treball, Fundació Mambré, el Consorci del Besòs i els ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i Montcada i Reixac, amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de l’Ajuntament de Barcelona, impulsen el projecte VESTA, una iniciativa pionera d’acompanyament a dones amb infants a càrrec i en situació de sense llar al Besòs.

Aquesta iniciativa s'ha posat en marxa per abordar el sensellarisme femení al Besòs, una problemàtica especialment invisibilitzada i que porta les dones a cercar espais i estratègies alternatives abans d’acabar pernoctant al carrer. La iniciativa es basa en dos pilars principals. D’una banda, parteix de la premissa que l’habitatge és un dret fonamental i, per tant, ofereix una solució residencial digna i adequada a les persones participants. D’altra banda, proporciona un acompanyament integral, posant al centre les necessitats i els moments de les persones ateses, i acompanyant-les cap a la recuperació del propi projecte vital.

El programa vol atendre famílies monomarentals amb infants a càrrec que es trobin en una situació de sense llar (habitatge insegur). Això vol dir que estiguin residint actualment en hostals, pensions, o habitacions rellogades, proporcionades pels Ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac, i que es trobin en situació administrativa regular, amb ingressos mínims i que accepten un acompanyament social i d’inserció laboral.

El projecte comptarà amb una prova pilot que permetrà atendre 30 persones simultàniament. Després d’un període de 3 anys s’hauran de comprovar l’eficàcia dels elements d’innovació social i del treball compartit entre totes les institucions esmentades. La voluntat serà replicar aquesta fórmula en altres àmbits territorials, i estendre’s de manera més generalitzada a la mateixa zona del Besòs.

Llegeix el comunicat sencer.