Cellnex i la Taula amplien la sensorització d’habitatges socials

Es passa de 6 a 50 el nombre de llars connectades gràcies als bons resultats de la prova pilot. 

Content
Esquerra
Cellnex i entitats de la federació Cohabitac de la Taula del Tercer Sector han signat un conveni per ampliar el nombre d’habitatges socials que formen part del projecte de sensorització, una iniciativa impulsada per Cellnex i per m4Social, l’àrea d’innovació digital de la Taula. El conveni permet passar de 6 a 50 habitatges socials sensoritzats gràcies als bons resultats de la prova pilot, que s’ha dut a terme durant l’any passat. Les entitats que hi participen són Foment de l’Habitatge Social, Família i Benestar Social, Iniciativa Social i Hàbitat3.
 
El projecte de sensorització consisteix en la instal·lació en els habitatges socials d’uns dispositius de Cellnex que recullen i monitoren dades sobre eficiència energètica, temperatura, humitat i el nivell de CO2. Els sensors permeten anticipar-se a situacions anòmales o de risc i detectar incidències vinculades a les condicions d’habitabilitat i de confort de les persones que hi viuen gràcies.
 
La renovació i ampliació del conveni de col·laboració s’ha signat amb la presidenta de la Taula, Francina Alsina; el director d’Afers Públics i Corporatius de Cellnex, Antoni Brunet i les entitats de Cohabitac que participen en el projecte. “Aquesta col·laboració és un clar exemple de com es poden generar sinergies entre el sector empresarial i social. Necessitem empreses com Cellnex que aporten coneixements i solucions perquè les entitats socials avancin en el procés de transformació digital i perquè treballin de manera més eficient i innovadora. Gràcies a l’estudi s’han obtingut unes dades molt útils que permeten que les entitats socials gestionin millor els habitatges i, a la vegada, puguin atendre millor les persones” ha assegurat la presidenta de la Taula. 
 
Estem molt satisfets i compromesos amb aquest projecte a través del qual es demostra el valor que poden aportar a la societat les TIC, especialment per a les persones en risc d’exclusió social. En una societat cada vegada més digital i digitalitzada estem convençuts que la connectivitat esdevindrà un servei bàsic com ho és l’accés a l’aigua, el gas o l’electricitat especialment per reduir el que ja es coneix com la bretxa digital. I la nostra responsabilitat social com a empresa també implica aportar en la mesura del possible el nostre coneixement, recursos i experiència en aquest àmbit per combatre-la” ha afegit Antoni Brunet, director d’Afers Públics i Corporatius de Cellnex.