COCARMI lamenta que els pressupostos no es tradueixin en més recursos per al sector

El sector de la discapacitat denuncia que els fons pressupostats són insuficients i que no responen ni a les necessitats precovid ni a les derivades de la crisi sanitària.

Content
Esquerra

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa del col·lectiu a Catalunya, lamenta que els pressupostos de la Generalitat per al 2022, que el Govern anuncia com a més expansius, no es tradueixin, a la pràctica, en un augment significatiu de les partides adreçades al col·lectiu.
 
Des de l’entitat consideren insuficients les partides perquè, d’una banda, no responen ni a les necessitats ja existents abans de la Covid-19 ni a les sorgides arran de la crisi sanitària. A més, denuncien que les persones amb discapacitat i les seves famílies no es podran beneficiar de la injecció extra dels fons europeus, i que una vegada més queden exclosos de les noves orientacions de la societat cap a una economia verda, economia de les cures, de la innovació i la rehabilitació energètica.
 
El COCARMI també afirma que en els pressupostos no estan clarament identificades les partides específiques relacionades amb la discapacitat, una identificació que és clau per conèixer l'impacte en la garantia dels drets del col·lectiu. Així mateix, és clau per plantejar mesures per reduir les bretxes existents, fomentar la participació social per a la inclusió dels drets de les persones amb discapacitat en els pressupostos o protegir la despesa dirigida al col·lectiu de la discapacitat i les seves famílies en moments, com l'actual, en què se sumen les retallades de la crisi de 2008 i les noves necessitats derivades de la Covid-19.

Llegeix el comunicat sencer.

Dreta
Banner

Destacats