Finançament

Oberta la convocatòria 2024 del projecte Lliures

El Projecte Lliures ha obert una nova convocatòria d’ajudes per impulsar iniciatives innovadores, transformadores i emancipadores d’arreu del territori català que contribueixin a revertir les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social.

En un context de creixents desigualtats socials a Catalunya, on cada vegada hi ha més persones i col·lectius en risc d’exclusió social i sense accés a drets bàsics, Lliures posa 120.000 € al servei de nous projectes que actuen en les línies següents:

Comunicació i captació de fons per entitats del sector social

"Comunicació i captació de fons per a entitats del sector social" és una formació que organitza la Federació Catalana de Voluntariat Social per adquirir habilitats essencials en les àrees de comunicació digital, xarxes socials i captació de fons, amb un enfocament especial en la perspectiva de gènere, la no discriminació i la sostenibilitat. 

L'acció formativa tindrà lloc els dies 13 de desembre, 10, 17, 24 i 31 de gener, i 7 de febrer de 9 a 14h a la seu de la FCVS (Avinguda de les Drassanes, 3. 08001 Barcelona).

L'objectiu és:

Fòrum Social Pere Tarrés: “Relacions estratègiques per a la captació de fons”

La Fundació Pere Tarrés organitza un nou Fòrum Social Pere Tarrés sota el títol: “Relacions estratègiques per a la captació de fons”

Aquesta edició serà protagonitzada per la Sra. Begoña Gómez, directora de la Càtedra Extraordinària de Transformació Social Competitiva de la Universidad Complutense de Madrid i la presentarà el Sr. José María Torres, president de l’entitat CONPYMES (Confederación Nacional de Pymes) organització que agrupa part de les micro, petites i mitjanes empreses i els autònoms de l’Estat.

Les entitats socials catalanes acompanyen 1,9 milions de persones, 350.000 persones més que a l’anterior baròmetre

Per primera vegada, el Baròmetre es quantifica el nombre d’atencions que fan les entitats socials catalanes: més de 3 milions. Segons l'informe, els principals col·lectius atesos són les persones grans, les persones amb discapacitat, la infància i les persones en situació de pobresa o exclusió, que representen el 67% de les persones que reben suport del tercer sector social.

L'impacte de la inflació al tercer sector social: 281,5 milions d’euros en sobrecostos

Segons una enquesta realitzada per la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, l'increment extraordinari dels costos dels subministraments fa que 1 de cada 4 entitats socials vegi perillar la seva viabilitat econòmica.

A partir de les dades recollides, es desprèn que:

El paper de la filantropia europea en el marc de les crisis superposades del segle XXI

La Fundació Pere Tarrés impulsa el Fòrum Social 'El paper de la filantropia europea en el marc de les crisis superposades del segle XXI', que és a càrrec d'Àngel Font Vidal, director corporatiu del CaixaResearch Institute de la Fundació "la Caixa" i president de Philea i amb la col·laboració del diari El País

Afavorir l’enxarxament entre el tercer sector i l’àmbit de la recerca

El document recull les principals conclusions de la 1a Jornada d'Enxarxament sobre fons europeus, organitzada per l'àrea d'internacionalització de la Taula del Tercer Sector Social. A la jornada s'han explorat oportunitats de cooperació en l’àmbit del finançament europeu entre entitats socials i actors del sistema universitari i de la recerca.

L'informe agrupa les idees que intenten donar resposta a les preguntes clau: