Finançament

Les entitats socials catalanes acompanyen 1,9 milions de persones, 350.000 persones més que a l’anterior baròmetre

Per primera vegada, el Baròmetre es quantifica el nombre d’atencions que fan les entitats socials catalanes: més de 3 milions. Segons l'informe, els principals col·lectius atesos són les persones grans, les persones amb discapacitat, la infància i les persones en situació de pobresa o exclusió, que representen el 67% de les persones que reben suport del tercer sector social.

L'impacte de la inflació al tercer sector social: 281,5 milions d’euros en sobrecostos

Segons una enquesta realitzada per la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, l'increment extraordinari dels costos dels subministraments fa que 1 de cada 4 entitats socials vegi perillar la seva viabilitat econòmica.

A partir de les dades recollides, es desprèn que:

El paper de la filantropia europea en el marc de les crisis superposades del segle XXI

La Fundació Pere Tarrés impulsa el Fòrum Social 'El paper de la filantropia europea en el marc de les crisis superposades del segle XXI', que és a càrrec d'Àngel Font Vidal, director corporatiu del CaixaResearch Institute de la Fundació "la Caixa" i president de Philea i amb la col·laboració del diari El País

Afavorir l’enxarxament entre el tercer sector i l’àmbit de la recerca

El document recull les principals conclusions de la 1a Jornada d'Enxarxament sobre fons europeus, organitzada per l'àrea d'internacionalització de la Taula del Tercer Sector Social. A la jornada s'han explorat oportunitats de cooperació en l’àmbit del finançament europeu entre entitats socials i actors del sistema universitari i de la recerca.

L'informe agrupa les idees que intenten donar resposta a les preguntes clau:

1a jornada d’Enxarxament sobre fons europeus entre tercer sector social i universitats

L'oficina internacional de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha organitzat la 1a jornada d'Enxarxament sobre fons europeus entre entitats socials i grups de recerca i actors universitaris, que ha tingut lloc aquest 30 de juny en un format telemàtic. A la trobada, la Taula ha facilitat el contacte entre representants del tercer sector social i el món universitari mitjançant un format innovador, que ha identificat oportunitats de cooperació al voltant de projectes i fons europeus.

30-J: 1a Jornada Enxarxament sobre fons europeus

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya organitza la '1a jornada d'Enxarxament sobre Fons Europeus. Aliances entre les universitats i el tercer sector social', que té lloc aquest dijous 30 de juny de 9 a 12h en format telemàtic a través de la plataforma Zoom. Aquest és l'enllaç per connectar-s'hi:  https://us02web.zoom.us/j/88002303758

Els objectius són: