Finançament

La Taula del Tercer Sector denuncia que les entitats socials estan patint el pitjor retard en el pagament de les subvencions

Estan avançant més de 33 milions d’euros de projectes d’atenció i suport a persones en situació de vulnerabilitat. Les dues principals convocatòries, COSPE i IRPF, s’estan publicant amb un endarreriment de més de mig any respecte al període d’execució i els pagaments s’estan efectuant en els últims mesos de l’any d’execució o, fins i tot, l’any següent. Drets Socials es va comprometre a impulsar la creació d’un grup de treball mixt per treballar millores per al sistema de finançament. Cinc mesos després, continua sense convocar-se.

La Taula del Tercer Sector denuncia que les entitats socials estan patint el pitjor retard en el pagament de les subvencions

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya -que representa 35 federacions i organitzacions que aglutinen més de 3.000 entitats socials que lluiten contra la pobresa, l’exclusió i les desigualtats- reclama al Govern que posi fi als retards greus en el pagament de les subvencions, la principal font de finançament del tercer sector social que atén, acompanya i ofereix serveis i suports a un milió i mig de persones en situació de vulnerabilitat a Catalunya.

COCARMI lamenta que els pressupostos no es tradueixin en més recursos per al sector

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa del col·lectiu a Catalunya, lamenta que els pressupostos de la Generalitat per al 2022, que el Govern anuncia com a més expansius, no es tradueixin, a la pràctica, en un augment significatiu de les partides adreçades al col·lectiu.
 

ECAS demana que els pressupostos es portin a la pràctica posant el focus en la prevenció i la garantia dels drets

La federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) demana que l'increment de les partides destinades a drets socials dels Pressupostos del Govern de la Generalitat del 2022 vagi acompanyat d'un nou enfocament basat en la prevenció i la garantia dels drets socials.

Aprovació dels pressupostos: “És un punt de partida per avançar en la garantia dels drets socials”

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya celebra que el Parlament de Catalunya hagi aprovat els nous pressupostos de la Generalitat per al 2022. Considera que és un punt de partida per avançar en la garantia dels drets socials i que és bona notícia començar l’any sense comptes prorrogats i, per tant, tenint clar de quins recursos es disposen per pal·liar les greus conseqüències socials de la pandèmia. 

Acord pels pressupostos: "Ho celebrem, però, encara hi ha marge de maniobra per garantir l’accés als drets socials dels col·lectius més vulnerables"

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya celebra que Catalunya disposarà de nous pressupostos, però, adverteix que encara hi ha marge de maniobra per garantir l’accés als drets socials dels col·lectius en situació de més vulnerabilitat. "L’impacte social de la pandèmia és tan greu i profund que, ara més que mai, cal blindar un finançament en polítiques socials que és urgent i de màxima prioritat per assegurar la sortida a les persones amb més dificultats" defensa la Taula.

"La situació econòmica de les entitats socials és extremadament tensa per la lentitud burocràtica"

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya llança un missatge d’alerta: la situació econòmica de les entitats socials està “extremadament tensada” per la lentitud burocràtica de la Generalitat de Catalunya que comporta que el tercer sector social estigui avançant 65 milions d’euros.