Coneix els guanyadors dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2022

Els guardonats són Amics de la Gent Gran, Glòria Canals, l'Ajuntament de Mollet del Vallès, el Diari de la DisCapacitat i Bonpreu Esclat.

Content
Esquerra

L'ONCE Catalunya ha lliurat els Premi Solidaris 2022 que reconeixen i premien aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que porten a terme una tasca solidària i que vetllen per la inclusió social de tota la ciutadania, l'autonomia personal i l'accessibilitat universal. Així doncs, els i les premiades destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials de les persones que tenen més dificultats.

Enguany, els guardonats són:

- A la institució, organització, entitat o ONG: Amics de la Gent Gran, la fundació compta amb gairebé 2.000 persones voluntàries que ajuden a combatre la soledat no desitjada.
- Al mitjà o projecte de comunicació: Diari de la DisCapacitat, el primer diari digital en català que informe sobre la discapacitat i la inclusió social.
- A la persona física: Glòria Canals i Sans per fer visible i normalitzar la inclusió de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals i per introduir la metodologia del treball amb suport. 
- A l'empresa: Bonpreu Esclat, la cadena de supermercats ha adaptat els seus establiments per afavorir la compra de diferents col·lectius afectats per la contaminació lumínica i sonora com les persones amb autisme o amb hipersensibilitat sensorial. 
- A l'administració pública: Ajuntament de Mollet del Vallès per l'Institut Municipal de Serveis a les Persones amb Discapacitat en funcionament des del 1990, un organisme que ofereix serveis d'atenció per millorar la qualitat de vida, l'autonomia, la qualitat de vida, la inclusió i el benestar del col·lectiu. 

"Aquests guardons premien la solidaritat que tenim la sort de rebre a diari a Catalunya i que ens permet fer la nostra tasca social. Els Premis Solidaris ONCE donen visibilitat a persones i iniciatives que moltes vegades són invisibles i ens agradaria que tothom sabés de les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar", assegura el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, David Bernardo.

El jurat ha estat format per David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Enric Botí, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya; Eugenio Prieto, conseller general de l'ONCE; Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Francina Alsina, presidenta de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Mercè Batlle, presidenta del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat) i representants de mitjans de comunicació.