Creu Roja Catalunya: 150 anys d'acció humanitària

21.000 persones voluntàries i 226.000 persones sòcies fan possible la seva tasca humanitària en els àmbits d’intervenció social, salut, atenció a la infància, socors, ocupació i cooperació internacional, entre altres. 

Content
Esquerra

La Creu Roja a Catalunya ha commemorat els 150 anys d'acció humanitària a casa nostra. Ho ha fet en un esdeveniment al Gran Teatre del Liceu en el qual han assistit més de 2.000 persones entre voluntariat, persones sòcies, personal laboral i empreses. L'acte ha volgut retre homenatge a totes aquelles persones que han format part de l’organització en el segle i mig d’història a través del voluntariat o que li han donat suport mitjançant donacions particulars o públiques. Gràcies a totes elles, durant aquests 150 anys la Creu Roja Catalunya ha pogut treballar per la dignitat de les persones, per protegir-les i recuperar-les en situacions de vulnerabilitat, sigui en emergències, socors, conflictes armats, desastres naturals, crisis econòmiques, i ha estat present en grans fets socials i històrics.

Durant l’acte s’han guardonat els presidents i presidentes, també voluntaris i voluntàries, que els últims 40 anys han presidit la Creu Roja de Catalunya i també de Barcelona:  Rafel Orozco, Ricard Gutiérrez, Marta Corachán, Pilar Ferran, Salvador Alemany, Josep Marquès, Ramon Vila i Antoni Aguilera. Posteriorment, s’ha ofert un concert amb l’Orquestra del Col·legi de Metges de Barcelona Ars Medica, el pianista Néstor Calderer,  la Coral de la Creu Roja, Singfonia, la Coral del Col·legi de Metges i de l'Hospital de la Sta. Creu i Sant Pau i la Coral dels Enginyers.

Per commemorar el 150è aniversari, al llarg de tot l’any s’estan portant a terme diverses activitats, com una exposició fotogràfica i una altra d’artística, diferents jornades, així com  actes de reconeixement al voluntariat i a persones i empreses sòcies, entre altres iniciatives. Actualment, la Creu Roja a Catalunya està constituïda per 90 assemblees comarcals i locals i rep el suport de 19.700persones voluntàries i 226.948 persones i empreses sòcies que fan possible la seva tasca humanitària en els àmbits d’intervenció social, salut, atenció a la infància, socors, ocupació i cooperació internacional, entre d’altres.