Creu Roja Catalunya insereix laboralment 1.690 persones

L’entitat ha atès més de 13.000 persones des de l’àrea d’ocupació, de les quals més del 60% han estat dones.

Content
Esquerra

Durant l’any passat, la Creu Roja ha atès un total 13.359 persones a través dels programes d’ocupació i del Pla Creu Roja Respon que l’entitat va posar en marxa el mes de març passat per fer front a l’impacte de la Covid-19. Les dones representen el 63% de les persones que han rebut suport en l’àmbit laboral. Malgrat el context de pandèmia, un total de 1.696 persones que han pres part en els itineraris integrals d’inserció han aconseguit incorporar-se al mercat de treball i s’han pogut signar 3.393 contractes.

Les actuacions dels diferents programes d’ocupació tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat i l’accés a oportunitats de feina per als col·lectius amb més dificultats (joves en risc d’exclusió, majors de 45 anys, dones en dificultat social, migrants, etc.) i comprenen des d’orientació en la recerca de feina fins a inserció laboral, formació, itineraris personalitzats i pràctiques.

Per poder continuar oferint aquest suport durat la crisi sanitària i social, l’organització ha incorporat noves metodologies d’atenció en format remot (més de 30.000 hores) i ha ofert a les persones usuàries recursos tecnològics per accedir-hi: tauletes, targetes de dades, ordinadors a les nostres seus i formacions per trencar la bretxa digital. En total, s’han destinat més de 20.000€ en l’adquisició d’aquests recursos i subministraments. Aquestes xifres no haurien estat possibles sense la implicació del món empresarial, que malgrat el context actual ha continuat donat suport al projectes d’ocupació de l’entitat. Un total de 738 empreses de diversos sector professionals hi han col·laborat i s’han establert 1.583 aliances que han permès a les persones usuàries accedir a ofertes de feina, pràctiques formatives i accions d’assessorament i orientació.

Dreta