Creu Roja ha distribuït aliments a 600.000 persones a Catalunya des de l’inici de la pandèmia

El 66% de les famílies ateses i enquestades per la Creu Roja Catalunya pateixen algun grau d’inseguretat alimentària arran de la crisi de la Covid-19. 

Content
Esquerra

Des de l’inici de la pandèmia un total de 597.460 persones a Catalunya han rebut atenció humanitària de primera necessitat (aliments i altres productes bàsics) a través del pla Creu Roja RESPON. En total, des del març de 2020 fins a l’octubre de 2021, s’han distribuït 4.573 tones d’aliments, 111.305 kits d’ajuda bàsica i 65.717 targetes de prepagament.

Tot i això, l’informe 'Impacte de la Covid-19 en l’alimentació de la llar', presentat aquest mes d’octubre posa en relleu que el 66% de les famílies ateses per la Creu Roja Catalunya i enquestades per a aquest estudi pateixen algun grau d’inseguretat alimentària. En el 12% dels casos s’arriba a la inseguretat alimentària severa, és a dir, afecta la qualitat i la quantitat dels aliments consumits per la infància.

A més, la meitat de les persones enquestades reconeixen que, per manca de recursos, en la seva llar han deixat algun cop de tenir una alimentació saludable; una quarta part afirmen que alguna vegada un adult de la família ha patit gana, però no ha menjat i un 15% dels casos asseveren que un menor de 18 anys ha deixat algun cop d’esmorzar, dinar o sopar.

Aquest increment de la inseguretat alimentària a les llars va directament lligat a l’augment de situació de pobresa: segons l’informe, un terç de les famílies enquestades no compten amb cap ingrés mensual estable i en la meitat dels casos aquests s’han vist reduïts a causa de la pandèmia. Més del 60% de les famílies han demanat ajuda per primer cop a la Creu Roja a causa de la pandèmia.

Dreta